Proiecte prin fonduri europene în comuna Solovăstru

În data de 17 septembrie 2018, au demarat lucrările de extindere a rețelei de distribuție apă și a rețelei de canalizare în comuna Solovăstru. Pentru acest proiect există patru sectoare în care se vor desfăşura lucrări. „Am început cu localitatea Solovăstru, vom continua în Jabeniţa, iar apoi în zona Platoului Mocear, unde sunt loturile pentru locuinţe. Banii pentru acest proiect sunt din fonduri europene, fiind finanţat prin AFIR. Finalizarea lucrărilor este septembrie 2019” spune Tătar Ilie Chirilă, primarul comunei Solovăstru. Odată cu finalizarea acestui proiect, reţeaua de apă şi canalizare va fi introdusă în proporţie de  95% în comuna Solovăstru.
Un alt proiect prin fonduri europene ce se va realiza în comuna Solovăstru ţine de modernizarea infrastructurii rutiere, proiect care cuprinde lucrări de asfaltare şi un pod peste râul Gurghiu în localitatea Jabeniţa, care va face legătura între DJ 154E şi DJ 153C. „Practic, odată cu acest pod, traficul greu va fi scos din localitatea Solovăstru” adaugă primarul comunei Solovăstru, Tătar Ilie Chirilă.
Modernizarea Căminului Cultural din Solovăstru este cel de-al treilea proiect important ce va fi finanţat tot prin fonduri europene, aflându-se în momentul de faţă în faza de licitaţie a execuţiei lucrărilor. „Este un proiect în valoare de 460.000 de euro, lucrări care sperăm să înceapă în primăvara anului viitor. În cadrul acestui proiect de modernizare şi dotare, Căminul Cultural din Solovăstru va fi izolat termic, se va schimba tâmplăria, acoperişul, va avea două circuite de încălzire separate. Va fi dotat cu instrumente muzicale, costume populare, dar va fi asigurată şi partea de sonorizare şi lumini, cam tot ce este nevoie într-un aşezământ cultural” a precizat primarul comunei Solovăstru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*