Înscrieri la Clubul Copiilor din Reghin

În data de 1 septembrie au început înscrierile la Clubul Copiilor din Reghin, acestea continuând până în data de 30 septembrie de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00. Deschiderea festivă va avea loc în data de 1 octombrie, de la ora 14:30. Conducerea Clubului a prezentat oferta educaţională pentru anul şcolar 2018 – 2019, astfel încât puteţi opta pentru următoarele cercuri: protecţia mediului, informatică, matematică aplicată, atelierul fanteziei, dans modern/aerobic, limba engleză/franceză, limba germană, navomodele, dansuri populare, karturi. De precizat este faptul că aceste cercuri sunt gratuite. „Cei care doresc se pot înscrie la mai multe cercuri pentru că pot merge de la 14:00 la 16:00 la un cerc şi de la 16:00 la 18:00 la alt cerc. Cultura şi civilizaţia franceză este cel mai nou cerc din Cadrul Clubului Copiilor din Reghin şi deja sunt solicitări pentru acest cerc. Cercurile sunt adresate copiilor între 6 şi 14 ani, dar se pot face grupe şi cu elevi de liceu” a declarat Dorin Cremene, profesor coordonator al cercului de matematică aplicată din cadrul Clubului Copiilor Reghin.

Nevoie de reamenajarea pistei de karting

În ceea ce priveşte pista de kart, pentru cercul de karturi, aceasta are o vechime din 1973 „tatăl meu care lucra ca inginer la drumuri, a reuşit să asfalteze această pistă, care de atunci nu a mai fost asfaltată. Acum, pista este fisurată şi ar necesita urgent o reasfaltare, dar dezavantajul în acest sens este că noi nu aparţinem de Primăria Municipiului Reghin, ci de Palatul Copiilor din Târgu-Mureş” a adăugat Dorin Cremene.

Programarea – meseria de viitor

Fiind profesor coordonator de matematică aplicată, Dorin Cremene precizează ca sunt multe persoane care sunt în momentul de faţă programatori, având bazele în cursurile de programare de la Clubul Copiilor. „Avem mulţi elevi care au plecat de aici. Aş începe cu băiatul meu care este conferenţiar doctor inginer în electronică şi telecomunicaţii, dar acum a renunţat la activitatea din învăţământul universitar şi a plecat la o firmă ca şi programator. De asemenea, băiatul domnului Tuşnea a devenit un foarte bun programator, băiatul doamnei profesoare Tripon. Un alt băiat, Moldovan Sorin, a ajuns atât de bun programator încât a fost chemat în Japonia, Deac Andrei, a fost campion naţional la programare, iar acum profesează în Cluj, plus mulţi alţii. Însă, trendul se îndreaptă spre altceva pentru că programarea necesită ani de zile de răbdare, dar elevii din ziua de azi, au tot mai puţină răbdare” a subliniat Dorin Cremene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*