Prima expoziţie foto a tânărului Cristian Petraş

„Raliu” printre… fotografii

 

Cristian Petraş este un tânăr reghinean, elev la Liceul „Petru Maior” din Reghin, un adolescent pasionat de fotografie. Şi-a ales ca stil, fotografia sportivă, considerând că aceasta îl reprezintă cel mai bine. A descoperit pasiunea pentru fotografie în urmă cu un an jumătate, captând diferite peisaje cu aparatul foto, pe când se plimba cu ATV-ul şi bicicleta pe munte. A urmat o perioadă în care a reuşit să surprindă imagini frumoase, în mişcare de la cele mai importante competiţii sportive, în special concursuri de raliuri.

Prima fotografie realizată de Cristian, care are o importanţă pentru el, este de la Campionatul de la Braşov „atunci când am surprins accidentul unui pilot din Cluj”.

Iată că în aceste zile, Cristian Petraş, şi-a îndeplinit visul de a avea prima sa expoziţie de fotografie, organizată într-un cadru diferit, şi anume, în aer liber. A făcut o selecţie a cadrelor surprinse de el şi le-a expus.  „Această expoziţie este pentru mine o mare realizare din punct de vedere fotografic, o expoziţie pe care mi-am dorit-o de mult, mai ales pentru cadrele de la raliuri, drifturi. Aproximativ de un an particip la competiţii de acest gen. Prima la care am participat a fost Test Rally organizată la Braşov, apoi am fost pe Transalpina, pe TransRarău şi TransBucegi, competiţii la care am avut ocazia să văd sute de cai putere. Maşina mea preferată este BMW e30, aşa numitul ursuleţ, pe care, de altfel o am surprinsă într-o fotografie şi la această expoziţie, imagine realizată pe Transalpina” spune Cristian Petraş.

Toate fotografiile expuse au ceva aparte şi semnifică ceva pentru autorul expoziţiei, însă această fotografie, „ursuleţul” surprins de el în competiţie, mărturiseşte că îi este cea mai dragă.

Dorinţele nu se sfârşesc odată cu această realizare. Cristian îşi doreşte ca în viitorul apropiat să ajungă la Campionatul WRC din Turcia în calitate de fotograf acreditat pentru a putea surprinde instantanee spectaculoase.

Dacă sunteţi curioşi să vedeţi cele 33 de imagini captate de aparatul lui Cristian Petraş, o puteţi face până duminică, 30 septembrie, între orele 16:00 – 20:00, fotografiile fiind expuse în Piaţa „Petru Maior” în zona Gimnaziului „Alexandru Ceuşianu”.

foto: Cristian Petraş

cristian petras

cristian petras 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*