Reţinut pentru contrabandă cu alcool

Poliţiştii din Mureș au depistat în trafic, un bărbat care transporta, cu o autoutilitară, 2.000 de litri de alcool, depozitate în 2 recipiente, fără marcaj fiscal. Alcoolul, recipientele și autoutilitara au fost ridicate în vederea confiscării. Persoana în cauză a fost reținută 24 de ore.   

La data de 18 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Miercurea Nirajului din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au depistat, în trafic,  în localitatea Hodoşa, din județul Mureș, un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Sângeorgiu de Pădure, care transporta, cu o autoutilitară, 2.000 de litri de alcool, fără marcaj fiscal autohton, în 2 recipiente din plastic, fiecare având capacitatea de 1.000 de litri.

Alcool, recipientele şi autoutilitara au fost indisponibilizate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 60.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, politiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureș au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de persoana în cauză, totodată fiind propusă arestarea preventivă a acesteia.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de trei grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*