Bătaie la „Zilele satului” Tonciu

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis duminică, 9 septembrie, localitatea Tonciu, aparţinătoare comunei Fărăgău a fost în sărbătoare, desfăşurându-se „Zilele satului Tonciu”. Însă, se pare că ziua, aparent liniştită s-a transformat într-una agitată, asta după ce a izbugnit un scandal, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine.

Conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, duminică după-masa, în jurul orelor 16:00 – 17:00 s-a iscat un scandal între două familii de romi, iar jandarmii care se aflau în misiune pentru a asigurarea ordinii şi liniştii publice, au intervenit.

Însă, persoane care se aflau în stare de ebrietate şi care au fost antrenate în scandalul iscat, au lovit jandarmii care au intervenit, unii fiind ameninţaţi cu acte de violenţă.

„În urma actelor de agresiune exercitate, şase dintre jandarmii din cadrul Grupării Mobile Regele Ferdinand I Târgu-Mureş, au suferit leziuni care au necesitat îngrijiri medicale.

Cercetările au fost efectuate de procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin, Biroul de Investigaţii Criminale, procurorul dispunând la data de 10 septembrie 2018, măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane, respectiv trei bărbaţi şi o femeie.

La data de 11 septembrie 2018, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Reghin, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a doi bărbaţi implicaţi, faţă de un bărbat a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile, iar faţă de femeia cercetată, s-a dispus de către procuror măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Întrucât unul dintre bărbaţii care a comis infracţiunea de ultraj s-a sustras cercetărilor, părăsind ţara după comiterea faptei, s-a solicitat la data de 11 septembrie de către procuror arestarea preventivă în lipsă” a declarat Lucia Borda, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Judecătoria Reghin.

Sursa foto: bunaziuafagaras.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*