Consiliul Județean Mureș implementează proiectul ”Spunem NU Corupției!”

Comunicat de presă

Consiliul Județean Mureș, a obținut finanțare în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă în vedere implementării la nivelul instituției a prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea și consolidarea capacității Consiliului Județean Mureș de eficientizare a activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, transparentizarea procesului decizional, în acord cu așteptările beneficiarilor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Implementarea la nivelul Consiliului Județean Mureș a prevederilor Strategiei Naționale Anticorupție 2016-2020, respectiv a Metodologiei de identificare a riscurilor și vulnerabilităților la corupție.
  • Dezvoltarea abilităților și cunoștințelor personalului din Consiliul Județean Mureș și instituțiile subordonate pentru aplicarea standardelor legate de etică, integritate și transparența decizională, în scopul prevenirii și reducerii corupției, prin furnizarea unui program de instruire.
  • Informarea cetățenilor din județul Mureș cu privire la importanța implicării lor în identificarea și prevenirea faptelor de corupție prin: difuzarea unui spot TV, distribuirea a 1000 pliante, amplasarea a 150 de afișe, publicarea informațiilor legate de proiect pe pagina web si pe conturile rețelelor de socializare ale CJM.

Rezultatele așteptate vizează adoptarea la nivelul Consiliului Județean Mureș a procedurilor și instrumentelor de monitorizare a factorilor vulnerabili, susceptibili de a genera fapte de corupție, respectiv pentru prevenirea și combaterea corupției; Introducerea de măsuri pentru creșterea gradului de aplicare a standardelor de integritate la nivelul Consiliului Județean Mureș; Personal din Consiliul Județean Mureș instruit și certificat la final în domeniul prevenirii corupției, transparenței, eticii și integrității.

Valoarea totală a proiectului este de 399.841,20 lei din care 7,996.83 contribuția proprie a beneficiarului.

Durata proiectului: 16 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*