Şălăţele, vedetele concursului gastronomic de pe Valea Mureșului

Concursul gastronomic de pe Valea Mureșului este o provocare lansată echipelor care reprezintă comunitățile participante de a lăsa deoparte pentru câteva ceasuri problemele organizatorice și de a se ”întrece” în pregătitul bucatelor tradiționale.
În fiecare an, echipele primesc un set de ingrediente pe care trebuie să le folosească obligatoriu, iar întregul proces, de la preparare până la degustare și jurizare este filmat, concretizându-se apoi în emisiunea gastronomică marca Ardeal TV, SAREA-N BUCATE!
Anul acesta, ingredientul cheie va fi şălata, deci ATENȚIE! NU VORBIM DE SALATE fițoase care devin fel principal în diete. Absolut deloc!!! Vorbim, dacă vreți să fim sofisticați de Lactuca sativa, sau lăptuca, care este o plantă legumicolă anuală sau bienală, din familia Asteraceelor.
Pe lângă șalate, concurenții vor trebui, obligatoriu, să folosească făină de mămăligă, brânză și usturoi.
Desigur, fiecare participant poate folosi și alte ingrediente, dar cele patru de mai sus e MUSAI să se regăsească în bucatele pregătite.
Juriul, profesionist, va avea, ca în fiecare an, o misiune dificilă deoarece echipele își doresc să câștige și, din experiența anilor trecuți, toți sunt buni bucătari excelenți și mari meșteri în a-și prezenta preparatele.
Și cum ZAMA de ȘĂLATE, nu-i nici supă, nu-I nici ciorbă, cum mamaliga e o mare artă pe Valea Mureșului, iar brânza și usturoiul știm că fac casă bună, ne așteptăm la o bătălie de zile mari anul acesta la Festival.
Inițiativa aparține celor de la Ardeal TV care pun la bătaie și marele premiu: un vițel.

mail

Sursa foto: ardealtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*