Hai cu o carte la Festival

Raftul autorilor mureșeni

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș invită autorii mureșeni să se alăture proiectului „Hai cu o carte la Festival!”. Acesta se va derula anual cu ocazia Festivalului Văii Mureșului și al Festivalului Văii Gurghiului și în cadrul evenimentului, participanții și vizitatorii celor două manifestări vor avea posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi.
„Ne-am dori ca în fiecare din aceste biblioteci să existe și un raft al autorilor mureșeni contemporani, sens în care îi invităm pe aceștia să doneze 1-2 exemplare din operele lor. Volumele pot fi aduse până în data de 26 Iulie 2018 la sediul Bibliotecii Județene Mureș, fie în cele două zile ale evenimentului, respectiv 28 și 29 Iulie, la căsuța Consiliului Județean Mureș din satul alegoric de pe Platoul „La Alei” din comuna Răstolița. Dorim pe această cale să facilităm accesul publicului din mediul rural la creațiile autorilor locali, dar și să promovăm varietatea de creații literare a mureșenilor. Sunt așteptați să se alăture inițiativei atât autorii deja consacrați, cât și cei care au debutat de curând”, a declarat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș.
Cărțile donate pot fi în limba română, maghiară, engleză, germană și sunt așteptate și bine primite cărți din toate domeniile cunoașterii și pentru toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*