Curs de iniţiere în broderia tradiţională

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin organizează în perioada 3 -28 septembrie în zilele de marţi şi joi, curs de iniţiere în broderie tradiţională, intitulat „Artă casnică”.
Cursul de adresează persoanelor care doresc să dobândească cunoştinţe de bază în broderia tradiţională românească. Participanţii îşi vor însuşi noţiuni teoretice şi practice, necesare pentru a croi şi coase, integra, o ie.
„Arta casnică este un curs de inițiere în broderia tradițională românească, în care participanții vor dobândi noțiuni generale despre: croială, materiale și tehnici de cusut, compoziție și câmpuri ornamentale (altiță, încreț, râuri), registru cromatic.
Cursul cuprinde 30 de ore, din care 10 teorie şi 20 practică, dar presupune şi însușirea unor cunoștințe generale, despre evoluția și varietatea costumului (cămășii) din diferite zone etnografice, funcțiile cămășii ca marcă identitară și zonală, simboluri străvechi și motive ornamentale întâlnite pe ii. Cursul este gândit și structurat ca un suport activ, practic și teoretic, pentru cele care doresc, croirea și brodarea integrală a unei ii. Se desfășoară pe durata unei luni calendaristice, în septembrie, cu frecvență de două ori pe săptămână, timpul necesar creării unei ii” spun organizatorii cursului.
Informaţii şi înscrieri la curs obţineţi la numărul de telefon 0265.512.571 sau la sediul Muzeului Etnografic de pe strada Vânătorilor nr. 51.
Preţul cursului este de 100 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*