Şi elevii reghineni şi-au aflat notele la BAC 2018

Elevii claselor a XII-a care au susţinut examenul de bacalaureat au trecut astăzi prin mari emoţii. Rezultatele au fost publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro în jurul orei 10.

 

Curtea liceelor „Lucian Blaga” şi Petru Maior” din Reghin au fost pline de elevi care aşteptau afişarea notelor pe avizier, asta deşi cunoşteau deja rezultatele de pe site, tocmai pentru că voiau să fie convişi, să vadă negru pe alb, notele obţinute. Îmbrăţişări, chicote de bucurie, dar şi tristeţe, un cumul de sentimente adunate la un loc.

Buta Vlad, elev la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” s-a arătat mulţumit de rezultatul obţinut, menţionând faptul că vrea să urmeze facultatea de teologie.  „Mă aşteptam la medii ceva mai mici, dar rezultatele sunt foarte bune. Am luat 7,40 la română, 7, 30 la matematică şi 8,60 la geografie”.

„ Sunt mulţumită de rezultate, înafară de geografie unde am luat nota 8,95. Consider că meritam mai mult. Contează foarte mult media pentru mine deoarece ceea ce vreau să urmez, media de la BAC contează în proporţie de 100%” a declarat Crăciun Alina Maria, după aflarea notelor.

Rezultate

La nivel de judeţ, două eleve au reuşit să obţină nota 10 la Bacalaureat: o elevă de la Colegiul Naţional  „Alexandru Papiu Ilarian” din Tg. Mureş şi o elevă de la Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara.

În Reghin, cea mai mare notă obţinută este la Liceul Tehnologic „Lucian Blaga” – 9,83, urmată la mică diferenţă de Liceul Tehnologic „Petru Maior” – 9, 80 în timp ce la Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” cea mai mare notă este de  6,60.

La Colegiul  Silvic Gurghiu cea mai mare notă este de 8,60, iar la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” Deda  cea mai mare medie este de 8,10.

Contestaţiile pot fi depuse astăzi între orele 12:00 – 16:00, urmând ca rezultatele finale după contestaţii să fie afişate în data de 9 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*