Judeţul Mureş va avea un patinoar mobil

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa din data de 28 iunie un program de interes judeţean ce vizează revitalizarea sporturilor pe gheaţă. Astfel, judeţul Mureş, Asociaţia Visit Mureş şi Fundaţia Mens Sana vor încheia o convenţie de cooperare în baza căreia va fi dezvoltată infrastructura adecvată pentru practicarea sporturilor pe gheaţă, respectiv un patinoar artificial mobil acoperit.

Proiectul vizează, în primul rând, educaţia tinerilor, aceştia urmând să aibă posibilitatea de a ţine orele de sport la patinoar, sens în care se vor încheia parteneriate cu unităţile de învăţământ. De asemenea, prin asigurarea infrastructurii necesare se doreşte revitalizarea sporturilor pe gheaţă în judeţul Mureş, patinajul şi hocheiul pe gheaţă având o istorie de peste 100 de ani în acest judeţ.

Patinoarul mobil va fi funcţional nouă luni din an, Consiliul Judeţean Mureş, va asigura resursele necesare cheltuielilor de funcţionare şi întreţinere, Asociaţia Visit Mureş va asigura managementul activităţilor specifice şi exploatarea infrastructurii dezvoltate iar Fundaţia Mens Sana va achiziţiona sistemul de patinoar artificial mobil, care va fi pus la dispoziţie cu titlu gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*