Pas important pentru înfrăţirea municipiului Reghin cu oraşul Yuncheng din China

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc și Maria Precup, primarul Municipiului Reghin au primit în cursul zilei de luni, 18 iunie 2018, vizita unei delegații oficiale a provinciei Shanxi din China, provincie înfrățită cu județul Mureș din anul 2000.

Delegația a fost compusă din GAO WEIDONG, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi, ZHAO JIANPING, Director General  al Comitetului  Legislativ – Congresul Popular al Provinciei Shanxi, LI YAMING, Președinte al Federației Persoanelor cu Dizabilități – Shanxi, WEI ZAIXUE, Viceprimar al Orașului Yuncheng –Provincia Shanxi, LI SHITAO, Membru al personalului Biroului General al Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi și XU LIANG, Biroul de Relații Internaționale  al  Guvernului  Popular al Provinciei Shanxi.

Cu prilejul vizitei la Tîrgu Mureş, primarul municipiului Reghin, Maria Precup și viceprimarul orașului Yuncheng, Wei Zaixue, au semnat o Scrisoare de Intenție privind stabilirea relațiilor de prietenie între cele două localități, document ce reprezintă prima etapă pentru înfrăţirea celor două localităţi.

Potrivit documentului, ambele părți sunt de acord să depună eforturi concertate, bazate pe egalitate și avantaje reciproce, pentru a promova contactele interpersonale,  interconectarea economică și comercială dintre cele două orașe și pentru a realiza în mod activ schimburi și cooperare în domeniile: industrie, agricultură, știință și tehnologie, cultură, turism și educație etc.

„Provincia noastră şi judeţul Mureş au semnat în anul 1997 o astfel de scrisoare de intenţie, urmată apoi în anul 2000 de protocolul de înfrăţire. Această vizită vine să aprofundeze relaţiile de colaborare dintre noi care au fost constante de-a lungul timpului. Cred că pasul făcut astăzi reprezintă baza pentru o colaborare viitoare mai ales în domenii precum industria chimică, energia regenerabilă, dar şi dezvoltarea serviciilor administrative”, a declarat Gao Weidong, Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Shanxi.

”Mă bucur că municipiul Reghin, un oraș în continuă dezvoltare, a intrat în acest parteneriat cu orașul Yuncheng. Cred că schimburile de experiență, dar și colaborările punctuale pentru diferite proiecte cu parteneri din alte colțuri ale lumii sunt importante deoarece ne oferă posibilitatea de a ne îmbogăți cunoștințele, de a face lucrurile mai bine precum și de a arăta altora care sunt atuurile și bogățiile noastre”, a declarat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

”Bunăstarea cetățenilor este prioritatea fiecărui primar. Pe lângă îndatoririle noastre administrative, activitățile și proiectele de zi cu zi, stă în responsabilitatea noastră să căutăm soluții prin care comunitățile noastre să beneficieze de deschidere, de schimb de bune practici și, cel mai important, de oportunități economice. Mulțumesc reprezentanților delegației chineze și viitorii noștri parteneri pentru inițiativă și mulțumesc Guvernului României și Consiliului Județean Mureș pentru sprijinul acordat în materializarea acestei întâlniri. Sunt încrezătoare că această colaborare va fi una fructuoasă pentru ambele comunități”, a declarat primarul Municipiului Reghin, Maria Precup.

Cu prilejul prezenței în județul Mureș, delegația chineză a avut prilejul să viziteze Societatea Comercială Semtest-BVN și Complexul Apollo din Sângeorgiu de Mureș.

Provincia Shanxi este situată in partea de nord a Chinei, suprafaţa sa este de de 156.600 kmpatrati, având o populație de 37 milioane locuitori. În data de 23 Iulie 2000 a fost semnat la Tîrgu Mureş, Protocolul de Înfrăţire între Judeţul Mureş şi Provincia Shanxi. Cu această ocazie au fost stabilite ca obiective bilaterale, dezvoltarea cooperării economice, ştiinţifice, culturale şi colaborarea în domeniul administraţiei publice.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*