Primarul şi arhitectul şef al Municipiului Reghin – vizită informală în Germania despre protejarea patrimoniului

Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup însoţit de arhitectul şef vor participa în perioada 24 – 27 iunie la o întâlnire de informare cu tema „Restaurarea şi protejarea patrimoniului” ce va avea loc în Germania.
Întâlnirea este adresată autorităţilor publice locale şi centrale, inteprinderilor meşteşugăreşti din România, arhitecţilor şi furnizorilor de produse şi servicii din domeniul protejării patrimoniului şi al restaurării, dornici să descopere alternative, tehnologii, know-how şi proceduri cu aplicaţii în acest domeniu.
„Am fost invitaţi de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană să facem parte din delegaţie, la o întâlnire pe tema restaurării. Au fost invitate şi mai multe firme. Am răspuns acestei invitaţii având în vedere că Patrimoniul din Reghin este puţin neglijat. Patrimoniul cultural este de interes public fiindcă este dovada unei culturi care astăzi nu mai există. Ceea ce sper să aflăm prin această delegaţie sunt bunele practici în restaurare. Să vedem împreună cu doamna primar ce fac alţii, cum ar trebui intervenit pentru păstrarea, conservarea și valorificarea patrimoniului. Asta pentru că Patrimoniul este o resursă inepuizabilă, epuizabilă doar dacă nu avem grijă de ea. Şi-atunci este important să ştim cum folosim această resursă, cum valorificăm şi cum punem pe piaţă, cum ne folosim economic de această resursă” a declarat Klaus Birthler, arhitectul şef al Municipiului Reghin.
Delegaţia va include şi vizitarea unor obiective de referinţă din Bavaria şi Baden-Württemberg, precum şi vizite şi întâlniri efectuate la diverse companii din domeniu.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*