Consilierul Győrfi Ştefan a cerut implicarea Primăriei pentru a curăţa Canalul Morii din Apalina

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local Reghin din data de 25 mai, consilierul Gyorfi Ştefan a ridicat mai multe probleme ce au strânsă legătură cu cartierul Apalinei.
Acesta a făcut referire la conductele de apă învechite, din pricina cărora nu vor putea beneficia de refacerea drumului deoarece frecvent apar defecţiuni în ceea ce priveşte apa.
O altă problemă ridicată de consilierul Gyorfi Ştefan are legătură cu mizeriile de pe Canalul Morii din zona Apalina. „O altă problemă pe care am observat-o este Canalul Morii, de la uzina electrică, până la fostul gard, unde iarba este crescută, plus copacii nu au fost tăiaţi de foarte mult timp. Sunt crengi care de luni de zile sunt căzute în apă. Poate răspunsul va fi că nu aparţine de municipalitate. Însă noi, cei din Apalina am făcut o adresă către Apele Române, în urma căreia am primit următorul răspuns „prin Ordonanţa de Urgenţă, nr. 21/2002 cu modificările şi completările ulterioare, art. 8, consiliile locale, primăriile, au obligaţia să asigure prin litera c) prevenirea poluării accidentale a mediului sau a surselor şi cursurilor de apă prin depozitarea necontrolată a deşeurilor de către agenţii economici sau de către cetăţeni. Litera k) – curăţenia şi salubrizarea digurilor, a malurilor şi a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor”. Deci dacă această Ordonanţă de Urgenţă este valabilă, atunci ar trebui să găsim modalitatea ca ambele maluri din acea zonă, plus sub stadionul de la Avântul să facem curăţenie. Nu ştiu cine este responsabil de tunsul copacilor, de cositul ierbii, dar ar trebui găsită o modalitate pentru a face curat” a spus consilierul Gyorfi Ştefan, în cadrul şedinţei.
Viceprimarul Municipiului Reghin, Mark Endre nu a putut da un răspuns pe loc, însă a precizat că „tot din lege ştiu că dacă orice curs al apei care tranzitează orice oraş şi depăşeşte distanţa de 15 metri, automat aparţine Apelor Române. O să ne interesăm şi o să stabilim forma juridică a acestei probleme şi dacă este cazul, o să facem rost de utilaje şi o să încercăm să reparăm situaţia”.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*