Reghinenii şi-au căutat un serviciu la Bursa Locurilor de Muncă

În data de 20 aprilie 2018, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din judeţ: Târgu-Mureş, Reghin, Târnăveni, Sighişoara, Luduş şi Sovata.
La nivel de judeţ au fost contactaţi 1200 de angajatori, posibili ofertanţi de locuri de muncă, dintre care au participat 95. La Reghin au fost prezenți 11 agenţi economici cu o ofertă variată pentru peste 50 de locuri de muncă, în diferite meserii.

Ofertă şi pentru absolvenţi

Încă de la primele ore ale dimineţii, cei interesaţi şi-au făcut simţită prezenţa în speranţa că-şi vor găsi un loc de muncă. Printre cei care şi-au căutat un loc de muncă s-au numărat şi absolvenţi de liceu. Deşi spun că le este destul de greu să găsească ceva de lucru pentru că în mare parte le-a fost cerută experienţă într-un anumit domeniu, Bursa Locurilor de Muncă este o speranţă că vor găsi angajatori, care să le ofere un serviciu chiar şi fără experienţă. „Am făcut un curs în domeniul resurselor umane şi mi-ar plăcea să găsesc ceva pe linia asta. Sunt dispusă să lucrez şi pe un salariu mai mic, doar pentru a reuşi să acumulez necesarul de experienţă. E foarte greu ca absolvent să găseşti un loc de muncă pentru că peste tot îţi trebuie experienţă. Dacă tocmai ai terminat şcoala, n-ai de unde să ai” ne-a declarat Andreea Lupei, absolventă de liceu în căutarea unui loc de muncă.
Locurile de muncă au fost variate din diferite domenii de activitate. „Avem locuri de muncă disponibile în diferite meserii cum sunt mecanic, lăcătuş mecanic, turnător, prelucrător prin aşchiere, dar şi posturi de gestionar, lucrător comercial. Oferim un salariu fix, contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, loc de muncă stabil. Asigurăm transportul dacă sunt angajaţi din satele învecinate” Mădălina Hintea, specialist resurse umane – Irum.
„În momentul de faţă căutăm personal TESA specialist marketing şi specialist raportare, căutăm ingineri în producţie, electricieni, mecanici, dar suntem interesaţi şi de partea de logistică: stivuitorişti şi responsabil import-export. Condiţiile de muncă sunt foarte bune şi în producţie, dar şi ca personal TESA, salariile sunt motivante, spunem noi, se oferă şi alte beneficii cum ar fi asigurări de sănătate, tichete de masă şi inclusiv transport. Sunt persoane care vin doar interesaţi de salariu, dar sunt şi oameni, cum sunt inginerii, care sunt pasionaţi de ceea ce fac. Nu căutăm doar persoane cu experienţă, luăm şi de pe băncile şcolilor pentru că avem convenţii cu Universităţile şi chiar cu liceele din Reghin, vin şi fac practică la noi, avem chiar şi un laborator în interiorul fabricii pentru elevii de la Liceul „Petru Maior”. Încercăm să combinăm şcoala cu practica” Emilia Frâncu, specialist resurse umane, Kastamonu.
Au fost şi persoane care pe lângă un salariu decent, au căutat un loc de muncă unde să fie respectaţi. „M-ar interesa în primul rând, un loc de muncă în care să fiu respectat, să muncesc pe calculator ori într-un birou pentru că în asta am experienţă. Am găsit aici un post în control de calitate. O să merg şi la Târgu-Mureş să văd şi acolo ce ofertă au” Gelu Truţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*