Medalii pentru sportivii din Toaca la Cupa Zonală de Karate Kyokushin

Miruna Fărcaş, Natalia Farcaş, Ioana Maria Feier, Raul Ionuţ Moldovan, Liviuţ Florin Dan, Andrei Butilcă, Alex Gabriel Niculici suunt cei şapte sportivi din Toaca, care au participat în data de 15 aprilie la Cupa Zonală de karate kyokushin, ce s-a desfăşurat la Târgu-Mureş.     Sportivii, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, au doar câteva luni de antrenament, dar asta nu i-a oprit să urce cu toţii pe podium, fapt ce dovedeşte că munca şi pasiunea pentru sport aduce rezultate. „Au dat dovadă de mult curaj şi multă seriozitate la antrenamente. Încerc să le transmit elevilor mei din experienţa mea acumulată de-a lungul anilor. Vreau să-i promovez pe toţi elevii mei, să mergem la stagii şi cantonamente de pregătire, campionate şi competiţii pentru a se dezvolta atât psihic cât şi fizic, să ştie să îşi controleze emoţiile pentru a nu fi conduşi de acestea. Vreau să-i învăţ să fie disciplinaţi, respectuoşi şi cu simţul răspunderii. Artele marţiale sunt comparate de mulţi oameni chiar şi de unii părinţi ca fiind o bătaie de stradă sau dintr-un bar, aşa cum se băteau pe vremuri bunicii noştri. Este total greşită această părere. Artele marţiale se practică pentru un corp sănătos, puternic, o gândire înţeleaptă şi niciodată agresivă. Un practicant de karate trebuie să îşi păstreze calmul în orice situaţie şi nu trebuie să răspundă provocărilor care pot apărea oricând şi oriunde. Un practicant de karate trebuie să ştie să aplaneze un conflict prin psihicul său puternic, doar dacă nu are de ales trebuie să folosească tehnicile pentru autoapărare” spune Suciu Alin Mihai, antrenorul sportivilor.
De aproximativ 50 de copii se ocupă antrenorul Suciu Alin, pe care-i pregăteşte cu devotament şi pasiune. „Din câte ştiam, pe Valea Gurghiului nu se practicau artele marţiale, iar acolo sunt copii plin de energie. Aşa că m-am decis să merg în zonă unde am făcut două grupe, una în Hodac şi una în Toaca” a adăugat acesta.
Antrenorul Suciu Alin Mihai practică kyokushin de 14 ani. Înainte a practicat şi alte stiluri cum ar fi lupte şi kickbox. Face parte din lotul naţional de seniori.

sportivi
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*