Autobuz nou pentru RAGCL

Parcul auto al RAGCL Reghin va fi reînnoit cu un autobuz. Asta au decis consilierii locali în urma şedinţei extraordinare din data de 18 aprilie, în urma căreia a fost votat şi proiectul de rectificare a bugetului local. Suma de 225.000 lei a fost alocată, banii fiind necesari pentru achiziţia unui autobuz. Conform cererii făcute de către conducerea RAGCL către Primăria Municipiului Reghin, din cele opt autobuze pe care RAGCL le deţine în prezent, trei dintre acestea sunt defecte şi nu mai pot fi reparate din cauza vechimii şi a lipsei pieselor de schimb. „Din cauza stării tehnice precare nu mai prezintă siguranţă în exploatare şi nu mai pot trece testul inspecţiei tehnice RAR” se mai arată în cererea depusă.
Consilierul local Ionuţ Cengher a dorit să ştie de ce se alocă această sumă, având în vedere că există un proiect prin care se doreşte achiziţionarea de autobuze electrice. „Dacă depunem proiect pentru achiziţia de autobuze, de ce ne grăbim să dăm 225.000 lei? Înţeleg că necesită, dar zic că mai putem aştepta până avem un răspuns”.
Primarul Municipiului Reghin, Maria Precup a oferit un răspuns, menţionând faptul că „Anul acesta s-au cerut două autobuze, dacă unul dintre ele pică este blocat transportul în comun la orele de vârf şi este vorba de elevi şi de cei care merg la muncă. Dacă ne ajută Dumnezeu şi proiectul va fi eligibil, finanţarea va fi făcută peste doi ani, timp în care trebuie să ne descurcăm cu această investiţie. De aceea în prima parte a anului nu am introdus-o în lista pentru investiţii şi s-a întâmplat să nu mai funcţioneze un autobuz şi a fost blocată activitatea de transport, o activitate pe care suntem obligaţi să o asigurăm. De aceea am considerat că este necesar să cumpărăm unul dintre cele două autobuze cerute şi dacă vom reuşi să fim dotaţi cu autobuze noi, acesta poate fi vândut şi recuperată suma respectivă”.
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*