Lucrările la pista Aeroportului Târgu-Mureș vor fi finalizate în iunie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc a susținut ieri, 23 aprilie, o conferință de presă alături de vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania, Peti András și vicepreședintele executiv, Daniel Marius Popa.

Conferința a avut loc la Aeroportul Transilvania și a avut ca temă gradul de realizare a lucrărilor la pista de decolare/aterizare.

”Lucrările sunt finalizate în proporție de aproximativ 50% și se lucrează 24 de ore din 24. Desigur, au fost elemente neprevăzute pe care a trebuit să le gestionăm, dar în acest moment putem spune că în iunie aeroportul va fi funcțional. Valoarea totală a investiției se ridică în acest moment la 55 de milioane de lei cu TVA. Subliniez, încă o dată, că prin închiderea Aeroportului și realizarea acestor lucrări am urmărit ca scop principal asigurarea unei infrastructuri de pe care să se poată zbura în condiții de maximă siguranță. Acesta a fost motivul pentru care mi-am asumat această decizie, indiferent de costurile politice”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

În paralel cu lucrările la pistă conducerea Aeroportului derulează toate demersurile necesare pentru autorizarea pistei de decolare/aterizare pentru ca în cel mai scurt timp zborurile să poată fi reluate.

”Documentația necesară a fost transmisă Autorității Aeronautice tocmai pentru ca în momentul finalizării lucrărilor să facem doar testele pe teren și astfel să scurtăm termenul de avizare”, a spus președintele CA al Aeroportului Transilvania, Peti Andras.

De asemenea, există negocieri permanente cu operatori aerieni pentru a avea acces la cât mai multe destinații internaționale de pe Aeroportul Tîrgu-Mureș, dar și zboruri Tîrgu-Mureș-București.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*