Dimineţi de „milioane” în traficul reghinean

Strategie pentru a scăpa de ambuteiaje

Dimineţile către locul de muncă devin dificile şi se transformă într-un test de răbdare pentru toţi participanţii la trafic. Ferice de pietoni, în cazul de faţă… Ei sunt mai norocoşi pentru că nu-şi crează ambuteiaje!

În calitate de conducător auto e nevoie de strategie pentru a scăpa de dimineţile infernale din trafic. De ce? Dacă „greşeşti” şi intri în trafic în jurul orei 7:45 şi dai chix cu minutul şi secunda, te trezeşti cuprins de nervi, de lipsă de răbdare şi primeşti insulte  din partea celorlalţi participanţi la trafic. Te trezeşti în ambuteiaje şi rişti la mustaţă ora fixă pentru a ajunge la muncă, la şcoală ori la creşă.

Drept urmare, noi, ne-am făcut un plan de la care încercăm să nu ne abatem cât de mult putem. Doar în cazuri excepţionale ne trezim cuprinşi de îmbulzeală. Aşa că, în fiecare dimineaţă facem tot posibilul să ieşim pe uşa casei la 7.25 pentru ca odată ajunşi în zona de circulaţie maximă să prindem cât de cât liber.

 

Blocaje create în trafic de părinţii care-şi duc cu maşina copiii la şcoală!

Am fost crescută la ţară. Pentru a ajunge la şcoală, străbăteam zi de zi, cu dus şi întors, aproximativ şase kilometri, o distanţă pe care o parcurgeam pe jos. Nu, nu venea nici mama, nici tata să mă însoţească cu atelajul cărat de cal până în faţa şcolii. Îmi punea rucsacul în spate şi-apoi… Du-te copilă! Şi eram sănătoasă, nu sufeream de obezitate… făceam mişcare zi de zi.

Însă prezentul zilelor noastre dă peste cap toate trăirile trecute. Trăim vremuri în care prezenţa unui vehicul în viaţa noastră este necesară, fiind, să-i spun aşa, de o importanţă majoră. Cu toate astea, atunci când o parte dintre părinţii reghineni îi duc pe cei mici ori mari la şcoală, ţin morţiş să intre cu maşina până în faţa porţii instituţiei de învăţământ, creând astfel un disconfort în trafic. Unii i-ar duce până-n sala de curs, nu care cumva micuţul să facă doi paşi pe jos. Cele mai mari probleme ale dimineţilor din timpul săptămânii, apar pe străzile Şcolii şi Spitalului, străzi înguste unde lumea opreşte unde îi taie capul… Străzile se aglomerează oricum suficient dimineaţa, când maşinile sunt oprite de o parte şi de cealaltă a drumului, haotic, maşini din care coboară elevi.

Sunt organe de ordine în preajma trecerilor de pietoni din apropierea şcolilor, lucru de lăudat. Dar se pare că prezenţa lor nu-i opreşte pe acei părinţi grăbiţi şi grijulii să oprească unde-i taie capul… Soluţia? Parcarea într-un loc, care să nu ofere disconfort colegilor de trafic, şi dacă ţineţi neapărat să-l însoţiţi de mână până în faţa şcolii (lucru pe care nu-l condamn, ci îl încurajez), deplasaţi-vă pe jos câţiva zeci de metri. Mişcarea face bine tuturor!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*