Proiecte de dezvoltare în comuna Lunca

Teodor Vultur este la cârma comunei Lunca din anul 1992 şi reuşeşte în fiecare mandat să ducă la bun sfârşit proiectele propuse. Iată că anul 2018 a început cum se poate mai bine pentru comună, cu proiecte măreţe şi lucrări demarate pentru bunul mers al populaţiei pe care o păstoreşte.

Rep.: Cum a început anul 2018 pentru administraţia locală din Lunca?
Teodor Vultur: Mă bucur că am ajuns în 2018 să implementăm acest proiect pentru drumul agricol, deoarece noi am demarat imediat după alegerile din 2016, când am depus un proiect la AFIR Alba Iulia unde am fost selectaţi. Pe tot parcursul anului 2017 ne-am ocupat de procedura de achiziţie, avize şi tot ce mai era nevoie, iar în noiembrie 2017 am reuşit să adjudecăm lucrarea unei firme câştigătoare din Târgu-Mureş. Lucrările au început în luna februarie a acestui an. Se lucrează intens şi sperăm ca în luna august să fie finalizată această lucrare. Este un proiect de nouă kilometri de drum agricol, în valoare de un milion de euro.
Rep.: Ce puteţi să îmi spuneţi despre asfaltarea drumurilor comunale pe măsura 7.2?
T.V.: Acesta este un alt proiect al nostru, demarat tot în 2016 şi selectat în ianuarie 2017. Am reuşit ca în data de 14 februarie, să avem raportul de evaluare final. Avem un câştigător, o societate din Bistriţa Năsăud. Sper să semnăm curând constractul de execuţie pentru acest proiect în valoare de un milion de euro, unde lungimea aproximativă din proiect este undeva de până în şapte kilometri de drumuri şi străzi comunale.

Rep.: Ştiu că mai aveţi şi un alt proiect, tot pe partea de asfaltare străzi comunale. Despre ce este vorba?
T.V.: Acest proiect a fost depus la Ministerul Dezvoltării pe Ordonanţa 28 PNDL. Am semnat contractul de finanţare în luna ianuarie, un proiect în valoare de 7.900.000 de lei pe o lungime de 12 kilometri, ceea ce ar însemna toate străzile din comuna Lunca pe cele cinci sate. În momentul de faţă se lucrează la proiectul tehnic şi documentaţia necesară pentru obţinerea de avize pentru a putea demara procedura de achiziţie a lucrărilor. Este un proiect care cu siguranţă ne aduce multe beneficii în primul rând cetăţenilor din satele comunei, dar şi satisfacţia noastră, a celor care ne-am implicat în această poveste de infrastructură din comună. Cu cele trei proiecte vom ajunge în medie la aproximativ 30 de kilometri de asfaltări. Este o realizare mare pentru noi.

Rep.: Ce alte proiecte mai aveţi în comuna Lunca?
T.V.: A început să curgă apa şi la moara noastră, să zic aşa. De ce spun asta? Pentru că am depus tot pe măsura 7.2 un proiect de canalizare pe satele Băiţa și Frunzeni, în valoare de un milion de euro, proiectul a fost selectat, fiind declarat eligibil, aşteptăm să intre în finanţare. Odată cu depunerea acestui proiect, am depus şi pe măsura 7.6 pe Cămine Culturale, având două proiecte pentru două Cămine în valoarea de 500.000 de euro. Aşteptăm raportul de selecţie de la Alba Iulia, dar din informaţiile noastre, avem toate şansele ca aceste două proiecte să intre la finanţare.
Lucrăm pentru orice fel de proiect. Odată cu şedinţa de buget, am avut consultarea cu cetăţenii şi consilierii, toată lumea a fost de acord și am prevăzut bani pentru încă câteva proiecte pentru 2018. Aşa că avem în lucru proiect de canalizare pentru satele Lunca, Sântu şi Logig. Avem un drum care va face legătura între localităţile Băiţa şi Lunca pe o lungime de trei kilometri, ceea ce ar scurta legătura între aceste sate cu aproximativ zece kilometri. Ce e drept, acestea sunt proiecte din bugetul local pentru care va trebui să facem nişte eforturi.
În primăvara anului 2017, din bugetul local, iluminatul public a fost făcut ca la carte şi nu a fost făcut de faţada cetăţenilor. Am făcut iluminatul public pe fiecare străduţă. Am în comună 747 de stâlpi de iluminat, aşa că sunt 747 de lămpi. Este un proiect de 70.000 de euro pentru care am făcut un contract pe patru ani pentru care plătesc anual aproximativ 83.000 de lei pentru că nu puteam să susţin o finanţare atât de mare într-un singur an din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*