„Poezia, comoară din sufletul meu” concurs interjudeţean organizat în comuna Deda

Cea de-a IV-a ediţie a concursului interjudeţean de recitare, intitulat „Poezia, comoară din sufletul meu” s-a desfăşurat la Bistra Mureşului, comuna Deda, joi, 28 martie. La concurs s-au înscris elevi din 18 şcoli din judeţul Mureş, Componenţa juriului a fost formată din profesori de la Liceul „Vasile Netea” din Deda: Gheorghe Dărăban, Liliana Covrig şi Anca Moldovan. „Pentru că acest concurs este încadrat în proiectele interjudeţene, avem protocoale de colaborare semnate cu participanţi din alte 20 de judeţe, care vor participa la secţiunea participare indirectă. Elevii vor recita câte o poezie pe clasă, fiind selectat în urma unui concurs în clasă, un singur elev şi vor fi jurizaţi de profesorul de limba română de la Liceul Tehnologic „Vasile Netea” din Deda”, a declarat Maria Vlasa, organizatorul concursului.
Concursul este destinat ciclului primar, de la clasa pregătitoare până în clasa a IV-a. Sala plină a Căminului Cultural din Bistra, a dovedit că atât cadrele didactice, cât şi elevii, apreciază şi oferă interes pentru astfel de concursuri.
Rând pe rând, elevii au urcat pe scenă, unii cu emoţii, alţii degajaţi, recitând poezia pregătită pentru acest concurs. „Pentru că acest concurs nu are o temă anume, cadrele didactice au avut libertatea să îşi aleagă poezia potrivită elevului pe care l-au trimis la concurs. Juriul a apreciat în mod deosebit intonaţia şi calitatea artistică a elevului, dar un punct bun este şi costumaţia ori dacă elevul are decor adecvat poeziei. Se iau în considerare mai multe elemente, dar cel mai important lucru este latura artistică a elevului” a declarat Maria Vlasa, coordonator al proiectului.
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*