Concursul internaţional de matematică „Geller David” a ajuns la cea de a XV-a ediţie

A XV-a ediţie a concursului internaţional de matematică „Geller David” desfăşurat an de an la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu” din Reghin, a avut loc joi, 29 martie. „Este o ediţie jubiliară pentru că ne aflăm la cea de-a XV-a ediţie a concursului internaţional de matematică. De asemenea trebuie să menţionăm faptul că este şi un an important pentru noi pentru că vom aniversa în curând 15 ani de când unitatea noastră şcolară a primit denumirea de Şcoala Gimnazială „Alexandru Ceuşianu.” a declarat Jan Timuş, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ceuşianu”.

dav
Concursul a fost destinat elevilor din clasele V – VIII. Aproximativ 160 de concurenţi din ţară au participat la acest concurs de matematică, în special din judeţul Mureş, dar şi 61 de concurenţi din străinătate, fiind prezente trei delegaţii din: Republica Moldova, Ungaria şi o premieră a fost delegaţia din Grecia.
„Gradul de dificultate este ca de obicei unul ridicat pentru că aceasta este menirea principală a concursului, de a pune pe elevi în situaţii de concurs de excepţie” a adăugat directorul Jan Timuş.  (C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*