Asfaltări şi canalizare în comuna Brâncoveneşti în anul 2018

Proiecte în infrastructură, dar şi proiecte ce ţin de partea sportivă vor fi demarate în acest an în comuna Brâncoveneşti. Ördög Ferencz, primar aflat la cel de-al patrulea mandat, ne vorbeşte despre aceste proiecte în interviul de mai jos:

Rep: Care sunt proiectele pentru anul 2018?
Ördög Ferencz: În anul 2018 sper să reuşim să definitivăm două proiecte mari şi aici mă refer la introducerea apei potabile în Idicel Sat şi Idicel Pădure şi asfaltarea străzilor laterale din Brâncoveneşti, Văleni şi Idicel Pădure. Mai avem un proiect unde am semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării pentru canalizare pentru satele Brâncoveneşti şi Vălenii de Mureş. De menţionat faptul că asfaltarea este prin PNDR, iar canalizarea va fi prin PNDL. Asfaltarea este în derulare, unde aproximativ 50 – 60% este definitivat, chiar şi acum se lucrează la poduri. Este vorba despre 11,8 kilometri de asfalt.

Rep: Am înţeles că există un proiect şi pe partea sportivă!
O.F.: Da, un alt proiect pe care ni-l dorim şi sper să reuşim să-l începem este construirea sălii de sport, pe care din păcate o să-l demarăm din bugetul local, dar pe parcurs sper să primim şi un pic de ajutor, fie la rectificarea bugetului ori din alte surse pentru că este necesară această sală de sport. Din păcate, Primăria Brâncoveneşti nu a avut teren suficient pentru construirea unei săli de sport, însă în urmă cu aproximativ patru ani, am cumpărat, evident, prin Hotărâre de Consiliu Local un teren de 25 de arii, care este aproape de şcoală, în centrul satului. Am organizat deja licitaţia, urmează să semnăm contractul de execuţie cu firma câştigătoare şi să demarăm lucrările pentru această sală. Va fi o sală de sport multifuncţională, care o să deservească în primul rând şcoala şi în al doilea rând, tineretul din comună, care în momentul de faţă frecventează săliile din satele vecine, motiv pentru care doresc să le ofer un loc în comuna noastră unde să desfăşoare activităţi sportive.
Într-o primărie şi într-o comună sunt multe lucruri de făcut, infrastructura, drumurile care nu sunt asfaltate. Nu există un an ca să nu descoperi alte şi alte probleme care apar într-o comună, pe lângă faptul că de 14 ani de când sunt primar, am încercat şi sper că am reuşit să rezolvăm problemele comunei, dar în fiecare an şi în fiecare zi găseşti altele care sunt necesare şi utile populaţiei.

Rep: Cum arată bugetul Primăriei pentru anul 2018?
O.F.: Bugetul Primăriei Brâncoveneşti este foarte mare, dar din păcate, totuşi avem bani mai puţini, având în vedere că în acest buget sunt incluse şi sumele care le primim de la AFIR pentru asfaltare şi sumele pentru apă. Primăria comunei Brâncoveneşti în anul 2018 are mai puţini bani decât anul trecut, cu un milion patru sute de mii de lei. Vă daţi seama, în bani vechi, cam 14 miliarde lipsesc, dar nu ne lăsăm, ci încercăm să rezolvăm problemele cetăţenilor în mare şi ce nu se poate rezolva, rămâne pentru anul viitor.

Rep: Aţi crescut impozitele şi taxele în acest an?
O.F.: De impozite şi taxe nu ne-am atins, am rămas la nivelul anului 2017. Aşa am considerat noi, cei din aparatul primăriei şi consiliul local, că nu e bine să ne atingem de impozite, dar oricum, suma respectivă nu a afectat foarte mult pozitiv bugetul, chiar dacă le-am fi crescut. Aproximativ 90% reuşim an de an să colectăm din taxe şi impozite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*