Alice, câinele din rasa Akita American apreciat la expoziţia canină de frumuseţe

În perioada 24 – 25 martie s-a desfăşurat la Bistriţa expoziţia canină „Bistrizer Burg Dog Show”, eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat de Asociaţia Chinologică Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistriţa.
Pe lângă sutele de participanţi din România au fost prezenţi şi expozanţi din ţări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Danemarca, Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Rusia, Belgia, Suedia.
La prima participare s-a aflat şi reghineanul Dan Ormenişan, alături de Alice, un câine în vârstă de un an şi trei luni, din rasa Akita American, din părinţi campioni. Patrupedul reghineanului s-a întors acasă de la expoziţia de frumuseţe cu rezultate foarte bune la categoria junior, unde câinele său a participat, obţinând două calificative excelent I internaţionale cu titlul C.A.C.I.B  (Certificat de Aptitudine pentru Campionatul Internaţional de Frumuseţe) şi un calificativ foarte bine II  la C.A.C. naţional (Certificat de Aptitudini pentru Campionat).
Pentru a putea deveni câine campion, Alice are nevoie de trei titluri C.A.C din care minim unul obţinut în expoziţia C.A.C.I.B., aşa că pentru a îmbogăţi palmaresul patrupedului, Dan Ormenişan doreşte să participe în viitorul apropiat şi la alte expoziţii alături de Alice.
Şi cum nu poţi învăţa de unul singur, ai nevoie de un antrenor, motiv pentru care şi Dan Ormenişan a urmat cu stricteţe sfaturile şi învăţăturile primite de la antrenorul Răzvan Polercă din Târgu-Mureş în ceea ce priveşte dresajul de ring.
În urma acestor rezultate obţinute de Alice la clasa juniori a primit şi dreptul la montă.
„Am decis să particip la această competiţie din dragoste faţă de animale. M-am gândit că dacă tot am investit în acest câine născut din părinţi campioni, pe care am dat o sumă mare de bani, am zis că merită să încerc pentru a avea rezultate. Au fost înscrişi în competiţie 18 câini din rasa Akita American din care 8 la clasa junior, unde am participat şi noi. Am avut mari emoţii, dar am trecut peste și iată că Alice a fost un câine apreciat” a declarat Dan Ormenişan.
Fiind iubitor de animale încă din copilărie, odată cu trecerea timpului a făcut o pasiune pentru câinii de rasă, astfel încât din anul 2011 început să crească Malamut de Alaska şi Husky. „Anul trecut am cumpărat acest câine, iar în momentul de faţă este singurul câine pe care-l mai am. Pentru a reuşi să o fac campioană naţională la categoria ei, trebuie ca în maxim două luni să mai particip la un concurs, dar unde să primească calificativul de excelent I. După următoarea competiţie urmează să o împerechez cu un câine campion, am găsit deja pe cineva la Târgu-Mureş cu titluri” a adăugat Dan Ormenişan.

29543124_2015168645409833_4148202138246591916_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*