Voluntari pentru proiectul „4/4 Pentru Prieteni”

Ambasada Statelor Unite în România împreună cu American Councils for International Education au lansat proiectul „4/4 Pentru Prieteni”, inspirat de gândurile remarcabilului activist american dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringentă și importantă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?“.

Prin acest proiect se dorește ca ziua de 4 aprilie 2018 să fie dedicată comunității și faptelor bune. Ziua de 4 aprilie nu este aleasă întâmplător pentru că pe 4/4/2018 comemorăm 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Martin Luther King Jr. și onorăm curajul și idealurile sale nobile.

Biblioteca Județeană Mureș și American Corner Târgu-Mureș, alături de voluntarii implicați, vor desfășura o activitate la Căminul pentru persoane vârstnice Tîrgu-Mureş prin organizarea unui raft cu cărți din donațiile primite din comunitate, dar și un moment de suflet: „Citește-le b-unicilor”. Printre voluntari s-au înscris însuși b-unicii cărora oferindu-li-se oportunitatea de a cultiva atitudinea de prietenie faţă de natură, vor continua campania ecologică, demarată în urmă cu doi ani, intitulată „Pământul are febră!”. Pentru a întări legăturile create deja cu bunicii, s-au alăturat şi elevii Şcolii Postliceale „Dimitrie Cantemir”.

Începând cu 29 martie vor avea loc mai multe întâlniri între voluntari și b-unici, urmând ca în ziua de 4/4/2018, la orele 1600, la sediul Căminului, să încununăm rezultatele proiectului prin organizarea unui moment festiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*