Fonduri de 150.000 de lei pentru noi afaceri în Centrul ţării

  • 36 de antreprenori vor primi 150.000 de lei pentru demararea unor afaceri în oraşele din regiunea Centru

  • Granturile sunt oferite de Asociaţia React prin proiectul cu finanţare europeană Antreprenopolis Centru

 

Asociaţia React a lansat proiectul Antreprenopolis Centru, dedicat persoanelor cu spirit antreprenorial şi idei îndrăzneţe. 360 de persoane cu domiciliul sau reşedinţa în regiunea Centru, care îşi doresc să demareze afaceri cu profil non agricol în oraşele din regiune, vor urma, prin proiect, un program gratuit de formare antreprenorială.

La finalul formării, participanţii vor susţine un examen în urma căruia se vor acorda diplome recunoscute de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi vor primi consultanţă de business pentru realizarea propriului plan de afaceri. Acesta îi va înscrie în competiţia pentru finanţarea nerambursabilă de 150.000 de lei. Cele mai sustenabile 36 planuri de afaceri vor primi finanţare, în urma unui concurs cu o metodologie bine stabilită, reguli clare şi obiective, transparente şi non-discriminatorii. Noii antreprenori vor efectua, în cadrul proiectului, şi un stagiu de practică, sub coordonarea unui mentor, într-o firmă al cărei CAEN este din aceeaşi grupă cu CAEN-ul propus în propriul plan de afaceri, pentru a-şi consolida, în mod practic, formarea antreprenorială.

Pentru a susţine, şi după finalizarea proiectului, antreprenorii care au primit finanţare precum şi pe cei care au beneficiat doar de formare, Asociaţia React va crea „Reţeaua antreprenorilor”, prin care va informa continuu grupul ţintă despre oportunităţile de antreprenoriat din regiune, despre noutăţile din domeniu, sursele şi tipurile de finanţare disponibile. Astfel, participanţii care nu au obţinut finanţare îşi vor putea utiliza ulterior cunoştinţele şi abilităţile dobândite prin proiect, participând la alte apeluri cu finanţare publică. Reţeaua antreprenorilor va fi susţinută de un Centru Regional, care va funcţiona ca un loc de instruire non-formală, ca centru de resurse, spaţiu pentru stabilirea de parteneriate şi legături care să le faciliteze antreprenorilor parcursul economic.

Persoanele interesate să se înscrie în proiect sunt rugate să o contacteze pe Daniela Anghel la tel.: 0732 222 311 sau e-mail: daniela.anghel@asociatiareact.ro. Condiţiile minime pentru înscriere sunt următoarele: cetăţeni români sau cu rezidenţă în România, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 64 de ani şi minimum liceul absovit, care nu au beneficiat de cursuri similare finanţate din fonduri structurale şi nu beneficiază de finanţare prin alte proiecte finanţate prin POCU pentru AXA 3 DMI 3.7. Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non agricol din zona urbană. Din grupul ţintă nu pot face parte tinerii din categoria NEETs (care nu urmează nicio formă de învăţământ şi nu au un loc de muncă) cu vârsta între 16 – 24 ani.

 

Antreprenopolis Centru este un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 

***

 

Asociaţia React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viaţa oamenilor prin intervenţii adaptate şi implicare activă. Aproape 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităţilor derulate de noi. Impactul proiectelor noastre este confirmat de cele 18 premii de excelenţă naţionale şi internaţionale primite, care ne poziţionează printre cele mai premiate organizaţii din România.

www.asociatiareact.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*