Peste 1 milion de lei pentru finanțarea manifestărilor legate de Centenarul României

Începând cu lunile noiembrie-decembrie 2016, Consiliul Județean Mureș a început activitatea de centralizare a propunerilor de proiecte ce vizau activități culturale dedicate celebrării Centenarului României. Astfel, încă din 2016, toate organizațiile non-guvernamentale precum și instituțiile publice interesate au putut depune solicitări de parteneriat.

O parte din activități au fost finanțate încă din cursul anului 2017, fiind alocată în acest sens suma de 158.975 lei.

În cursul lunii februarie a anului 2018, prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș de aprobare a bugetului județului Mureș, la capitolele aferente instituțiilor culturale aflate în subordinea autorității județene, a fost alocată suma de 585.000 lei pentru organizarea evenimentelor proprii dedicate Centenarului României.

Tot în cursul lunii februarie 2018, Consiliul Județean Mureș a votat Hotărârea privind aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean. În cadrul acestei hotărâri a fost aprobată suma de 437.400 de lei pentru activități dedicate Centenarului României organizate de organizații non-guvernamentale sau alte autorități publice, precum Universitatea ”Petru Maior” din Tîrgu-Mureș, Garnizoana Tîrgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Astfel, în total, până în data de 20 martie 2018, suma prevăzută pentru activitățile culturale dedicate Centenarului României este de 1.022.400 de lei.

Consiliul Județean Mureș a mai primit, după data de 15 februarie 2018 când a avut loc ședința ordinară de aprobare a bugetului și a parteneriatelor culturale, solicitări legate de finanțarea unor evenimente dedicate Centenarului României, solicitări ce vor fi incluse și aprobate la următoarea rectificare bugetară.

Toate solicitările de finanțare a evenimentelor dedicate Centenarului României primite de Consiliul Județean Mureș au fost bugetate.

De asemenea, facem precizarea că deși în spațiul public au apărut informații, încă de la începutul lunii februarie 2018, legate de faptul că au fost selectate din județul Mureș 34 de proiecte, în valoare de 677.500 lei, care vor fi finanțate de Guvernul României, până la această oră nu s-a primit nicio comunicare oficială din partea Executivului în acest sens.

Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*