Jandarmii asigură ordinea publică la manifestările de sâmbătă de la Târgu Mureş

Sâmbătă, 10 martie a.c., efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş, vor acționa pentru asigurarea climatului de ordine la adunarea publică ce poartă denumirea: “Marș și miting pentru autonomie și regionalizare și de protest împotriva actualului plan de reformă administrativă a României” .

Conform informațiilor furnizate de către organizator, sâmbătă, 10 martie a.c., la Târgu-Mureş, în intervalul orar 16.00 – 19.00, va avea loc o manifestare de comemorare la Monumentul Secuilor Martiri, urmată de marș și miting.

Pentru buna desfăşurare a adunării publice și prevenirea oricăror incidente care ar putea afecta ordinea și siguranța publică, atât la locul de desfășurare cât și pe traseele de afluire/defluire, jandarmii mureșeni, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș, vor coopera cu efective din cadrul celorlalte structuri teritoriale ale M.A.I.

Misiunea jandarmilor este  de a asigura condiţiile necesare în vederea desfăşurării normale a adunării publice. Totodată Jandarmeria asigură și protejează dreptul constituțional al cetățenilor de a organiza adunări publice, atâta timp cât acestea se defășoară pașnic.

Recomandăm tuturor participanţiilor să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă fizică sau verbală, ce ar putea conduce la manifestări violente, cu respectarea prevederilor Legii nr. 60/1991 R, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*