19 percheziţii organizate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice Mureş

În dimineaţa zilei de 6 martie 2018, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SICE Mureş, cu sprijinul poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din Bucureşti, Sibiu şi Prahova, au efectuat 19 percheziţii domiciliare la sediile unor firme şi domiciliile unor persoane fizice suspectate de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dosarul penal aflându-se în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

În fapt, din cercetările efectuate a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2010 – 2014,  reprezentanţii unei societăţi din judeţul Mureş au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 7 societăţi din judeţele Mureş, Sibiu, Prahova şi municipiul Bucureşti.

În acest context, s-a pus în funcţiune un sistem operaţionalizat prin care societatea din Târgu Mureş a obţinut deduceri fiscale ilegale, mijlocindu-se activitatea unor societăţi de tip fantomă care au funcţionat ca un furnizor de evaziune fiscală pentru societatea beneficiară.

Urmare a administrării probatoriului şi a efectuării percheziţiilor domiciliare, s-a documentat activitatea infracţională şi s-a dispus extinderea urmăririi penale, prejudiciul estimat prin înregistrarea cheltuielilor fictive fiind în valoare de 200.000 lei.

În aceeaşi zi, s-a dispus extinderea urmăririi penale faţă de un suspect, coadministrator al societăţii, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9, alin 1 lit. c din Legea 241/2005, cu aplicarea art. 41, alin 2 din VCP şi art. 5 din CP.

Faţă de suspect a  fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat procurorului de caz cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul SAS Mureş.

Comunicat de presă IPJ Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*