Proiecte pe fonduri europene în comuna Beica de Jos

Comuna Beica de Jos a semnat în cursul lunii ianuarie două proiecte cu finanţare pe fonduri europene. Contractele au fost semnate cu Ministerul Dezvoltării, unul în valoare de 998.600 lei pentru construirea unui dispensar în Beica de Jos, iar altul în valoare de 5.500.645 lei pentru asfaltarea tuturor străzilor din comună, pe raza celor şase sate şi două drumuri comunale: Căcuci – Sânmihaiul de Pădure şi drumul comunal Beica – Habic.
Deşi există un dispensar în localitatea Căcuci, care este administrat de primărie şi unul în Beica de Jos, dar care nu este administrat de administraţia locală, investiţia a fost necesară pentru a oferi pacienţilor bune condiţii medicale „Am luat această decizie deoarece era necesar un dispensar şi pentru că vrem să asigurăm condiţii bune de tratament pentru oamenii din comună, să aducem medici specialişti” a declarat Maria Moldovan, primarul comunei Beica de Jos. Dispensarul va fi amplasat în centrul comunei, în zona parcului. Lucrarea urmează să fie scoasă la licitaţie şi se speră ca lucrările să poată fi demarate cât de repede.

Apă şi canalizare în Beica de Jos

La Ministerul Mediului, tot în luna ianuarie, a fost semnat un act adiţional pentru modificarea unor lucrări pentru investiţia  privind apa şi canalizarea în localitatea Beica de Jos.  Lucrarea este în proporţie de 80% finalizată, unde comuna Beica de Jos a mers pe partea de cofinanţare cu 20%, o lucrare pe care administraţia locală speră să o finalizeze în următoarea jumătate de an „Sper să curgă apa cât de repede în Beica” a precizat Maria Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*