mircea maris primarul comunei Suseni

Proiect în valoare de un milion de euro la Suseni

Trei proiecte pe fonduri europene au fost semnate de conducerea Primăriei Suseni. Primul dintre ele, semnat de curând, este un proiect de reabilitare a grădiniţei din localitate în valoare de 250.000 de euro, fiind în faza de execuţie, lucrările urmând să fie demarate la începutul lunii aprilie. Grădiniţa va fi modificată atât în exterior, cât şi în interior, se va reabilita acoperişul. Se vor executa lucrări pentru izolare termică, iar în interior va fi dotată cu tot ce prevede o grădiniţă modernă, inclusiv jucării.
În perioada lucrărilor, copiii vor fi mutaţi în clădirea şcolii, unde-şi vor desfăşura cursurile până la finalizarea lucrărilor. Trei grupe de copii sunt la grădiniţa din Suseni la secţia română, plus o grupă la secţia maghiară. „Ne dorim ca în luna septembrie grădiniţa să fie funcţională, urmând ca până la sfârşitul anului să fie finalizată, să putem face recepţia” a declarat Mircea Mariş, primarul comunei Suseni.
Extinderea reţelei de apă potabilă şi înfiinţarea reţelei de canalizare este un alt proiect important pentru această comună pe fonduri europene, la care conducerea primăriei a lucrat aproape doi ani. „Este un proiect mare pentru care am semnat contractul de finanţare, iar la ora actuală suntem în faza de licitaţie, pentru execuţie urmând să finalizăm procesul de licitaţie, dacă nu vor fi contestaţii până în luna mai. Este vorba despre extinderea reţelei de apă în Suseni, modernizare staţii de pompare şi bazine şi înfiinţare canalizare în Suseni” a precizat Mircea Mariş.

Asfaltare – infrastructură rutieră

Proiect în valoare de un milion de euro a fost semnat de primarul Mircea Mariş. Contractul de finanţare a fost semnat vineri, 9 februarie, urmând să fie demarată procedura pentru proiectul tehnic şi execuţie. „În acest proiect intră drumul Luieriului şi străzi în Suseni, totalul kilometrilor incluşi în proiect fiind de 6, 7 km. Considerăm că în acest an am avea şanse să facem o parte, începând cu drumul Luieriu, deoarece în Suseni trebuie mai întâi introdusă canalizarea şi ulterior să venim cu asfaltarea” menţionează primarul comunei Suseni, Mircea Mariş. Tot pe partea de asfaltare rutieră, a fost depus un proiect la PNDL în valoare de 4.400.000 de lei. „Proiectul este depus la PNDL şi am fost selectaţi cu proiectul de asfaltare, unde am solicitat o finanţare pentru extinderea reţelei de canalizare pentru satul Luieriu, dar care nu s-a aprobat. S-a aprobat doar partea de asfaltare străzi în Suseni şi Luieriu, un proiect care cuprinde alte străzi, înafara de cele cuprinse în proiectul european” a adăugat primarul Mircea Mariş.

Un comentariu

  • Maria

    Bună ziua domnule primar , numele meu este Maria Onica si sunt din Sacalu de Padure . Am citit randurile de mai sus si din ceea ce rezulta sunt fonduri Europene si pentru asfaltarea drumului din Luieriu . Eu personal va-s ruga pana o sa ajungeti cu asfaltarea drumului ‘pe vale ‘ sau la Sąmuca cum i se spune, cel putin sa peteciti gropile care sunt in aceasta parte . Nu mai putem ocolii gropile in fata casei lui Vlasa si pana unde tine ‘asfaltul’ sunt doar cratere , ne urcam cu masinile pe rãzor , pe langa gardurile oamenilor dar nu este cale de ocolit . Va rog treceti si pe acolo si vedeti ce stricat este drumul . Va multumesc anticipat .

    Onica Maria
    Sacalu de Padure
    06/03/2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*