Poliţia Locală a Municipiului Reghin la Raport

După un an 2017 plin de activităţi, conducerea Poliţiei Locale a municipiului Reghin face bilanţul pentru anul trecut. Activităţile pe care le desfăşoară sunt pe linie de ordine şi linişte publică, precum şi paza bunurilor, circulaţia pe drumurile publice, activitatea comercială şi protecţia mediului, disciplina în construcţii şi evidenţa populaţiei.

Poliţia Locală funcţionează cu 30 de persoane, dintre care doi funcţionari publici cu funcţie de conducere, 27 funcţionari publici cu funcţie de execuţie şi 1 personal contractual.
Din data de 1 septembrie 2017, în cadrul serviciului a fost creat un dispecerat care monitorizează activitatea în intersecţiile principale din municipiul Reghin, pentru identificarea din timp a situaţiile de blocaje rutiere, identificarea persoanelor care distrug mobilierul stradal sau care nu păstrează curăţenia pe raza municipiului.
1679 de procese verbale s-au întocmit în anul 2017 în cadrul Serviciului de Poliţie Locală, valoarea amenzilor aplicate fiind de 192.905 lei. Pentru un număr de 1025 procese verbale, sancţiunea a fost de avertisment, ceea ce reprezintă 61% din totalul proceselor verbale întocmite.

Biroul Ordine şi Linişte Publică şi Pază Obiective

Cea mai diversificată activitate o are Biroul Ordine şi Linişte Publică şi Pază Obiective. În activitatea de constatare, agenţii au aplicat următoarele sancţiuni: 602 procese verbale, privind salubritatea şi menţinerea esteticii municipiului, majoritatea pentru urcare şi staţionare pe trotuare, aruncarea deşeurilor în alte locuri decât cele destinate, necurăţarea trotuarelor din faţa imobilelor. Totodată, privitor la activitatea din pieţe, au fost aplicate 96 procese verbale pentru staţionarea vehiculelor în alte locuri decât cele amenajate, lipsa certificatelor de producător, lipsă preţuri. Pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, au fost aplicate 83 de procese verbale, pentru refuz de legitimare, conturbarea ordinii şi liniştii publice, cerşetorie. 247 procese verbale au fost întocmite privind regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată din municipiul Reghin.

Compartimentul Circulaţie pe drumurile publice

Poliţişti locali reghineni sunt prezenţi şi în trafic unde colaborează pe linie rutieră cu Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Municipale. Astfel că agenţii de circulaţie au întocmit 490 de procese verbale privind circulaţia pe drumurilor publice. Majoritatea acestora au fost întocmite pentru opriri şi staţionări în locuri interzise, blocarea căilor de acces, urcarea pe trotuare. 12 procese verbale au fost întocmite privind regulamentul de funcţionare a traficului greu pe raza municipiului Reghin şi 1 proces verbal privind activitatea de taxi.
De menţionat faptul că au fost eliberate 221 de autorizaţii de trafic greu, valoarea acestora fiind de 17.050 lei, dintre acestea şase autorizaţii au valabilitatea de un an.

Compartimentul disciplină în construcţii şi evidenţa persoanelor

În domeniul disciplinei în construcţii şi afişaj stradal, s-au efectuat un număr de 275 controale în locaţiile sau şantierele pentru care s-au eliberat certificate de urbanism şi/sau autorizaţii de construire. În şapte situaţii de încălcare a normelor privind regimul construcţiilor s-au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin plângeri penale. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale privind disciplina în construcţii în număr de 29 de procese verbale, 12 procese verbale au fost întocmite privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români şi 1 proces verbal privind protejarea monumentelor istorice.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*