ioan farcas primar hodac

Lucrări propuse pentru anul 2018 în comuna Hodac

Deşi bugetul aprobat pe anul 2018 pentru comuna Hodac nu este mulţumitor pentru administraţia locală, asta pentru că este mai mic cu aproximativ 17 miliarde de lei faţă de 2017, conducerea primăriei face eforturi ca dezvoltarea comunei să continue.

„Încercăm să ne descurcăm cum putem până la o nouă rectificare când sperăm să mai primim ceva bani pentru a putea face tot ce ne-am propus” spune primarul comunei Hodac, Ioan Farcaş.

Reabilitarea Căminelor Culturale
comuna hodac (1)
Printre proiectele de pe agenda primăriei pentru anul 2018, se află şi reabilitarea Căminelor Culturale din comună. Concret, Primăria comunei Hodac a depus un proiect de reabilitare a Căminelor Culturale din Hodac şi Toaca ce va fi finanţat prin AFIR pentru care urmează să fie semnat contractul de finanţare. „Proiectul este în valoare de 2.293.000 lei. Se vor dota Căminele Culturale cu mese, scaune, costume populare, instrumente muzicale. La ambele Cămine vom schimba acoperişul, vom face instalaţia de încălzire şi vom reface instalaţia electrică” a precizat primarul Ioan Farcaş.
Interes se va acorda şi şcolilor. Unul dintre cele două corpuri de la Şcoala Generală din Toaca are probleme cu igrasia, iar pentru rezolvarea acestei probleme, administraţia locală a depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pe PNDL pentru reabilitare şi extindere. „Este vorba despre un proiect în valoare de 3.700.000 lei, ce va cuprinde zece săli de clasă, laborator de fizică, chimie, informatică şi cabinet medical. Unul din corpurile de clădire îl vom transforma în sală de mese. Aşteptăm şi aici semnarea contractului de finanţare pentru a putea demara lucrările. Tot cu gândul la tineret, pe lista de priorităţi se află şi două parcuri ce se doresc a fi realizate în decursul acestui an. „Avem două spaţii mai mici, atât în Hodac, cât şi în Toaca, unde vrem ca în acest an să amenajăm două părculeţe în zona centrală din Hodac. Sunt necesare astfel de spaţii de recreere atât pentru copii, cât şi pentru persoanele vârstnice” a adaugat Ioan Farcaş.

Capelă mortuară în Hodac

Un alt proiect depus prin PNDL face referire la asfaltarea drumului Hodac – Dubişte pe o lungime de 1,6 kilometri. Un proiect în valoare de 1.700.000 lei.
Având în vedere că în comuna Hodac nu există capelă mortuară, aşa cum legea o cere, conducerea primăriei a luat hotărârea să demareze lucrări pentru un astfel de spaţiu. Prima localitate care va beneficia de o capelă mortuară este Hodac, urmând ca în timp să fie construită una şi în Toaca. „Am cuprins în bugetul local pentru anul 2018 sume pentru construirea capelei din localitatea Hodac, în valoare de 450.000 lei. Anul viitor vom face şi la Toaca, dar acolo întâmpinăm o problemă pentru că nu avem teren. Suntem în discuţii cu câteva persoane care au teren în zonă mai centrală pentru a cumpăra un teren, astfel încât anul viitor să facem o capelă şi la Toaca” a menţionat primarul comunei Hodac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*