Lucrări de asfaltare a străzilor în comuna Ibăneşti

În această primăvară încep lucrări de asfaltare a drumurilor din comuna Ibăneşti. „Este vorba despre opt kilometri şi jumătate de străzi de pe raza comunei Ibăneşti. Suntem în faza de atribuire a contractului şi sper că odată cu venirea primăverii să înceapă lucrările, astfel încât până în toamnă să avem asfaltaţi cei opt kilometri de străzi. Este vorba de un proiect ce are două componente, asfaltare şi realizarea unui pod, în valoare de un milion de euro la care se adaugă TVA-ul. Am depus cerere şi la Ministerul Dezvoltării pentru asfaltarea a încă 13 kilometri, să sperăm că va avea sorţi de izbândă ” a declarat primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru.
Şi pe partea culturală se lucrează în comuna Ibăneşti, referindu-ne aici la cele două Cămine Culturale din Ibăneşti Sat şi Ibăneti Pădure pentru care sunt semnate contractele de finanţare. Prin acest proiect se doreşte modernizarea, reabilitarea, consolidarea clădirilor, schimbarea acoperişului şi dotarea acestora cu echipamente noi, la Ibăneşti Pădure fiind inclus şi un pian pentru ca elevii să poată învăţa acest instrument.  „Avem deja intraţi bani în cont ca avans, urmează să facem proiectul tehnic şi procedurile de achiziţie publică. Probabil că în acest an nu o să se lucreze efectiv decât la documente, dar în mod cert anul viitor, fiindcă are termen de execuţie” a menţionat Dan Vasile Dumitru.

Extinderea reţelei de apă şi canalizare

„Avem un proiect aprobat la finanţare de Ministerul Dezvoltări în valoare de 2.600.000 lei. Este vorba despre o aducţiune de apă de 12,5 kilometri de undeva de pe Valea Fâncelului până la bazinele noastre de apă de izvor de munte şi un proiect de extindere a reţelei de canalizare, care funcţionează atât reţeaua de canalizare, cât şi staţia de epurare, dar extindem şi pe străzi încă şase kilometri şi jumătate de reţea” spune Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti. Pentru acest proiect încă nu a fost semnat contractul de finanţare, sunt aprobate documentele prin ordin de ministru, dar după semnarea lor urmează procedura de achiziţie.

Indicatoare numerotate la intersecţia străzilor

indicatoare strazi ibanesti

A văzut sistemul în străinătate şi nu a ezitat să îl implementeze şi în comuna pe care o păstoreşte. A ieşit o treabă foarte bună, astfel încât, atunci când vom poposi în comuna Ibăneşti, avem certitudinea că nu ne vom rătăci şi vom găsi adresa dorită. „Am avut probleme mari cu identificarea adreselor din Ibăneşti pentru că nu sunt străzi cu nume, şi-atunci am pus indicatoare la intersecţia străzilor, cu numerele de casă de pe strada respectivă şi numele satului. Pentru firmele de curierat e ceva ca pâinea caldă pentru că rătăceau mult pe străzi şi sunau mereu la primărie pentru a primi informaţii” a specificat primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru. Montarea celor câteva sute de astfel de indicatoare în comună, uşurează astfel orientarea în Ibăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*