Au crescut preţurile imobilelor din Reghin

În plină criză, se pare că oferta pe piaţa imobiliară este din ce în ce mai mare, preţurile fiind şi ele pe măsură. Sumele cerute în această perioadă, faţă de anii precedenți, sunt astronomice, iar cumpărătorii le consideră exagerate şi nejustificate.

Am dat o tură virtuală pe anunţurile de mică publicitate de pe site-urile de profil, căutând ofertele de preţuri. Primul lucru pe care l-am observat a fost că localizarea unei proprietăţi, influenţează automat şi preţul acesteia.

Boom imobiliar

Cele mai căutate zone sunt cartierele Unirii, Libertăţii, Rodnei, în timp ce zonele precum Pomilor, Gării şi Salcâmilor sunt evitate de reghineni. Tocmai de aceea, aici preţurile sunt mult mai mici. Pe anunţurile de mică publicitate găsiţi apartamente care pornesc chiar de la 12.000 de euro.
În zonele de interes, pentru un apartament cu două camere de 56 de metri pătraţi,  vânzătorii cer chiar şi 35.000 de euro. Totuşi sunt şi oferte pentru apartamentele cu trei camere, care depăşesc preţul unui apartament cu patru camere, şi-anume 54.000 de euro. Însă în aceste cazuri, vânzătorii îşi justifică preţul prin faptul că apartamentul este recent renovat, pregătit pentru pretenţioşi. Pentru un apartament cu patru camere, cumpărătorii ar trebui să scoată din buzunar până în 47.000 de euro.
Nici garsonierele nu se arată a fi prea prietenoase din punct de vedere financiar, având în vedere zonele în care pot fi găsite. Pe site-urile cu anunţuri, preţurile pornesc de la 8.000 de euro şi pot ajunge chiar și la 15.000 de euro.
Însă, toate aceste preţuri diferă de la apartament la apartament, fiind influenţate de factori cum sunt în principal zona, vechimea blocului, etajul la care se află, dacă este mobilat ori ba,  îmbunătăţirile realizate. Concret, mai puţini bani vor scoate din buzunar cei care vor să-şi cumpere apartamente în cartierele Pomilor şi Salcâmilor. În Pomilor puteţi cumpăra apartament cu două camere cu preţuri ce pornesc de la 15.000 de euro şi pot ajunge până la 20.000.
De ce ni se par exagerate preţurile? Pentru că Reghinul nu este ieşit cu nimic din tipare, iar economia locală nu pare înfloritoare în această perioadă. Nici veniturile nu sunt cele mai bune, cu care să ne mândrim. Singurul fapt ce ar duce la aceste măriri de preţuri ar putea fi intensificarea cererilor de locuinţe.

Închirierile de apartamente…tot cu preţuri piperate!

Cei care au nevoie de un apartament de închiriat, nu sunt feriţi de preţurile mari. Asta pentru că suma solicitată de cei care au apartamente de închiriat este una destul de mare, raportându-ne la municipiul Reghin.
Şi aici, preţul variază în funcţie de zona în care este situat apartamentul de închiriat. Astfel că pentru un apartament cu două camere, situat în zonele bune ale Reghinului, chiriaşii se văd nevoiţi să plătească chiar şi 200 de euro. Apartamentele se închiriază mobilate sau nemobilate, iar dacă acestea vin la pachet cu tot necesarul de mobilă, preţul este şi el unul pe măsură. Majoritatea cer o garanţie în momentul închirierii unui imobil, în valoarea preţului unei chirii ori mai multe. La toate acestea se adaugă şi faptul că cererea este în euro, în contextul în care salariile reghinenilor sunt în lei.
(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*