Reghineanul Lucian Casoni luptă la Colosseum Tournament

26195343_960857570738054_2258018957389356405_n

„Sportul înseamnă premii, diplome, călătorii, lume mereu nouă, fericire, împlinire şi multe altele. Aceasta este faţa care se vede, este partea pentru care deseori sunt invidiat şi criticat. Însă viaţa de sportiv de performanţă are şi o altă faţă. O faţă pe care nimeni din afară nu o cunoaşte. Această parte din cariera unui sportiv este încărcată de durere şi trăiri pe care doar cei apropiaţi le stiu şi le simt. Înseamnă muncă, efort, durere, bătălii cu propria persoană, sacrificii şi o permanentă nesiguranţă de accidentări” aşa îşi începe povestea reghineanul Lucian Casoni. Iată că sportul de performanţă aduce odată cu el sacrificiu.

lucian casoni

Lucian Casoni

 

A făcut timp de opt ani fotbal, apoi la 20, tânâr şi neliniştit, a intrat pentru prima dată într-o sală. O sală care cu timpul s-a transformat într-un magnet de care nu se mai poate elibera. Iată că sunt patru ani de când e zi lumină în sala de antrenament, dedicat trup şi suflet sportului pentru care trudeşte atât de mult: kickboxingul.

Din momentul în care am decis că vreau să fac sport viaţa mea s-a schimbat. Alimentaţia este o parte care cere organizare. Antrenamentele sunt de cele mai multe ori o plăcere. Insă există şi momente în care aş vrea să lenevesc în pat într-o zi ploioasă. Pe lângă toate acestea, partea financiară este o problemă pentru un sportiv. Kickbox-ul este un sport costisitor. Trezirea de dimineaţă şi……la sală! Două ore de efort în care lucrez muşchii şi articulaţiile. Sală de forţă, împins-culcat, abdomene, flotări, tracţiuni, genoflexiuni, lucrat cu corzi elastice, după care pauză câteva ore. Urmează alte două ore de luptă cu sacul şi parteneri de sală. Într-o competiţie pe care voi o vedeţi la TV, eu încerc să fac şi să dau tot ce e mai bun” îşi continuă povestea sportivul reghinean.

De aproape o jumătate de an este membru al clubului Dacia Martial Arts din Ploieşti, pe care-l şi reprezintă la meciuri. Înaintea meciurilor o perioadă bună de timp şi-o petrece la acest club, având nevoie de pregătire de specialitate şi antrenament intens. Între competiţii, antrenamentele le desfăşoară la o sală din oraş. „Perioada de pregătire merge cam până în ultimele trei săptămâni dinaintea unui meci, când începe slăbirea şi trebuie să fiu foarte atent la ce mănânc şi ce beau. Teroarea începe în ultimele zile dinaintea meciului pentru că nu mănânci, nu bei apă”. 

În momentul în care a câştigat primele meciuri, el era singur. Un lup singuratic aruncat de adrenalină într-un meci în care restul oponenţilor aveau alături de ei antrenori care îi îndrumau ori ajutau să-şi pună apărătorile „Eu nu ştiam nici să-mi pun bandajul pe mână, dar cu toate astea am câştigat meciul” îşi aminteşte Lucian Casoni.

S-a întors de la europenele din Grecia cu locul trei. Un loc de care este foarte mândru, având în vedere că pentru toate eforturile financiare de a ajunge acolo a fost nevoit să se zbată de unul singur.

27972487_1242604935872434_6709507342252898237_n

Vor fi lupte spectaculoase în ringul de la Galaţi, la Colosseum Tournament – eveniment de kickboxing profesionist, unde printre participanţi se numără şi reghineanul Lucian Casoni care va lupta contra lui Dan Petcu. Din păcate ori din fericire, tânărul sportiv va reprezenta un club din Ploieşti. De ce? Pentru că Reghinul nu are un club axat pe această ramură sportivă.

Îi place ceea ce face, însă faptul că nu are susţinere îl face să dea un pas în spate. În orice sport pentru a ajunge la rezultate deosebite, chiar dacă tu eşti un sportiv valoros, ai nevoie de susţinere… Mai ales de susţinere financiară. Însă de acest lucru Lucian Casoni nu se poate bucura pentru că sponsorii la care a apelat, l-au refuzat. E singur pe drumul lui, un drum care ar putea să-l urce pe înaltele culmi ale sportului. „Din punct de vedere financiar nu mă susţine aproape nimeni din oraşul meu, deşi reprezint cu mândrie ţara şi oraşul în care m-am născut la toate competiţiile la care particip. Acum mă pregătesc  pentru o nouă competiție Colosseum Tournament care va avea loc pe data de 23 februarie în Galați pentru a deveni mai bun şi pentru a arăta că şi un oraş mic, poate scoate un campion în România.” spune LucianCasoni.

Colosseum Tournament este unul dintre cele mai importante competiţii de gen din România, unde se adună luptători de top. Evenimentul sportiv va fi difuzat în direct pe Digi Sport 2 de la ora 20.00.

Meciurile următoare la care va participa Lucian Casoni după acest Colosseum Tournament sunt în data de 7 aprilie în Germania şi 27 aprilie la Iaşi.

Aici pe pagina de facebook a sportivului reghinean, găsiţi o filmare din timpul unui antrenament.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*