Primarul Vultur Petru în continuă activitate pentru dezvoltarea comunei Lunca Bradului

Planuri mari pentru un an întreg în comuna Lunca Bradului, cu multe proiecte care intră în acest an în execuţie.
Încă de la preluarea funcţiei, Vultur Petru, edilul comunei Lunca Bradului a fost interesat de aspecte precum dezvoltarea comunei. „Lunca Bradului este o comună grea, dar nu imposibil de condus. Începând cu 2012, de la preluarea primului mandat, au fost mai multe probleme la nivel de administrare. Însă cum anii au trecut, de cum am intrat în cel de-al doilea mandat, am încercat să le rezolvăm în limita posibilităţilor cu personalul pe care îl avem, facem eforturi să ieşim la liman şi cred că am ieşit înainte de a candida pentru al doilea mandat. Le-am promis cetăţenilor şi le mulţumesc că mi-au dat ocazia să fiu în fruntea comunei. N-am promis multe, dar ceea ce am promis am şi făcut. Sper să finalizez proiectele propuse şi începute în primul mandat” spune Petru Vultur, primarul comunei Lunca Bradului.
Acesta nu este un om de birou, deşi deseori situaţia o cere. Îi place să fie pe teren, să simtă pulsul, considerând că aşa poate identifica mai uşor problemele comunităţii. „În momentul în care am ajuns pe funcţie nu era nimic întăbulat în comună. Am făcut foarte multe întăbulări pentru suprafeţe pe care comuna Lunca Bradului le deţine. A fost nevoie de aceste lucruri pentru că nu putem implementa niciun proiect dacă nu avem extract CF. De exemplu, nu se poate face asfaltarea ori nu putem băga apa şi canalul dacă nu avem întăbulările la zi” a adăugat Petru Vultur.
Patru proiecte pe fonduri europene, care vin din urmă, iar acum sunt în faza de implementare sunt dotări Cămine Culturale Lunca Bradului şi Neagra pentru tot ce înseamnă sonorizare, mobilier, perdele etc. Există deasemenea în derulare proiect pentru asfaltările începute prin buget local, „s-a depus proiectul la PNDL Bucureşti pe care l-am câştigat, o finanţare de 1.700.000 lei. Asfaltare Fântânel, Pârâul Bisericii, lucrare care este în execuţie cu termen de finalizare 2018. Avem implementat un proiect prin PNDR pentru grădiniță în valoare de aproximativ 600.000 euro pentru care avem deja avansul în cont. Aceasta va fi cu program prelungit, lângă sediul primăriei pe care sperăm să o finalizăm anul acesta. De asemenea am făcut un proiect pentru apă-canal pe localitatea Lunca Bradului: tronsonul gara CFR, tronsonul centru unde am fost eligibili. Ce s-a putut face pentru apă şi canal se va implementa până în 2019 când trebuie să le finalizăm. Lucrările sunt deja în derulare, în momentul de faţă ne aflăm la proiectul tehnic. Este o lucrare mare de două milioane de euro motiv pentru care sper să găsim la licitaţie un constructor bun pentru că în toamna acestui an trebuie să înceapă lucrările” adaugă edilul comunei Lunca Bradului.
A mai fost depus un proiect pentru renovarea capitală la Şcoala Generală pentru că aceasta este o clădire veche, „iar lucrările de reparaţii executate nu s-au făcut cum se fac astăzi. Şi nu zic asta pentru că acum sunt eu primar, ci pentru că mie îmi place ca lucrările să fie făcute şi cantitativ, dar şi calitativ” menţionează Petru Vultur.
În 2017 s-au făcut aproximativ 600 de metri liniari de trotuare pietonale, o parte finalizate în Lunca Bradului pentru lucrările începute în 2015 – 2016, iar pe Neagra s-au făcut 320 metri liniari de trotuar. Implicare a fost şi pentru bisericile din comună, pe care administraţia locală le-a sprijinit financiar. Un exemplu sunt casele mortuale, la Neagra casa mortuală fiind gata, urmând să se realizeze una şi în Lunca Bradului. „Nu pot să nu amintesc faptul că în 2012 când am preluat funcţia de primar, comuna Lunca Bradului avea un buget de 2.800.000 de lei şi datorii de unsprezece miliarde şi jumătate şi eram în executare silită, iată că în 2017 am avut un buget de nouă milioane de lei şi nu mai avem datorii la nimeni” a conchis, primarul comunei Lunca Bradului, Petru Vultur.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*