Mureşenii au petrecut la Balul Liberal

Membrii Partidului Naţional Liberal din Reghin au început anul cu o petrecere pe cinste, organizată în Târgu-Mureş. Balul Liberal este o întâlnire anuală a organizaţiilor Partidului Naţional Liberal din judeţul Mureş, cu scopul de a se cunoaşte mai bine, de revedere şi socializare. Aceasta a fost cea de-a XXI-a ediţie a Balului Liberal,  la care au luat parte preşedinţi de organizaţii, consilieri locali, primari, oameni de afaceri, oameni de vază ai judeţului Mureş, dar şi apropiaţi ai liberalilor.

WhatsApp Image 2018-01-12 at 18.43.27

Evenimentul a fost o bună ocazie de a purta discuţii legate despre planuri, strategii, echipă şi despre  faptul că 2018 este an de organizare şi pregătire a alegerilor care urmează în 2019.
Deschiderea a fost dată de preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş care a declarat că „Anul 2017 a fost un an greu din punct de vedere al organizaţiei Mureş pentru că am avut alegeri interne în fiecare organizaţie locală. Dar a fost şi un an cu împliniri şi pot să spun că am reuşit ca împreună cu cei 32 de primari şi cei 292 de consilieri locali să demonstrăm că suntem un partid serios. Suntem cel mai mare partid românesc ca şi număr de consilieri şi primari din judeţul Mureş. Cu siguranţă 2018 va fi un an de muncă pentru că deja intrăm în febra pregătirilor pentru alegerile din 2019”.
Deşi 2017 nu a fost un an uşor, au rămas împreună optimişti, gata pentru provocările electorale care urmează.

Proiecte lansate pentru mureşeni

În cadrul balului au fost lansate câteva proiecte pentru mureşeni, susţinute de către PNL.
„Cred că în primul rând va trebui să ne unim eforturile în anul 2018 pentru a realiza ceea ce ne-am propus, câteva proiecte pentru Mureş, câteva iniţiative ale organizaţiei Partidului Naţional Liberal Mureş, care sunt dedicate de această dată nu neapărat doar politicienilor, ci întregului judeţ Mureş, oamenilor din judeţul Mureş. De aceea, cred că în primul rând, pentru noi ca activ de partid, va trebui ca 2018 să fie un an de pregătire şi organizare pentru ceea ce înseamnă 2019, adică alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.Vă chem alături de mine pentru a pune în practică cele trei proiecte majore pentru anul 2018 pentru judeţul Mureş. În luna februarie lansăm „Proiectul de Judeţ.” Va fi o strategie pe care Partidul Naţional Liberal Mureş o propune pentru dezvoltarea judeţului în perioada 2018-2020. De asemenea, tot la începutul lunii februarie, Partidul Naţional Liberal Mureş va lansa proiectul „Anul Centenarului Marii Uniri”, iar al treilea proiect care se va lansa în primele luni ale anului 2018, susţinut de Partidul Naţional Liberal, este proiectul „Fabricat în Mureş”. Ce înseamnă acest proiect? De fapt vom crea un vehicul care să îi reprezinte cu adevărat pe producătorii mureşeni şi furnizorii de servicii mureşene ale căror afaceri sunt motorul dezvoltării judeţului Mureş.
Mă bucură faptul să vă prezint cele două iniţiative pe care astăzi le lansăm împreună aici, în mijlocul prietenilor liberali. Prima iniţiativă este proiectul social „Vreau să merg la şcoală”. Este un proiect pe care toate organizaţiile Partidului Naţional Liberal Mureş îl vor desfăşura concomitent şi înseamnă identificarea a minim cinci copii în fiecare organizaţie, pe care îi vom sprijini cu tot ce putem pentru a merge în toamnă la şcoală. Trebuie să vă spun, din păcate, judeţul Mureş este pe primul loc în ţară la abandonul şcolar, ceea ce nu ne face cinste, şi noi, Partidul Naţional Liberal, putem cât de puţin să contribuim la identificarea acestor copii care au probleme materiale. Un al doilea proiect este o carte de vizită nouă a Organizaţiei Mureş a Partidului Naţional Liberal. Începând din acest moment, puteţi accesa site-ul www.ambasadoriimuresului.ro şi pagina de Facebook cu acelaşi nume. Aceasta va fi o platformă online prin care Partidul Naţional Liberal Mureş va aduce în prim-plan oameni, fapte, tradiţii şi care va constitui viitorul brand al judeţului Mureş” a afirmat în cadrul discursului său, Cristian Chirteş.
În mijlocul liberalilor s-a aflat şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, căruia Cristian Chirteş i-a înmânat din partea organizaţiei Partidului Liberal Mureş primul card ca “susţinător de onoare al campaniei “Vreau să merg la şcoală” ediţia 2018.  Asemenea carduri vor ajunge în fiecare organizaţie.
Ludovic Orban s-a arătat bucuros că a reuşit să participe la Balul Liberalilor, care arată că Partidul Naţional Liberal are eleganţă, stil şi capacitatea de a scoate la iveală frumosul care există în societatea românească. “Anul 2017 a fost un an important, un an în care după un eşec electoral drastic, am reuşit, sigur, apelând la democraţie, la ceea ce este normal şi firesc, ca prin alegeri să dăm o legitimitate la toate nivelurile structurilor de conducere ale partidului. Pot să vă spun că după congres, Partidul Naţional Liberal şi-a revenit şi astăzi suntem la un scor electoral despre care trebuie să vă spun că nu mă aşteptam nici eu să fie. 28, 29, poate 30%. Important este că suntem pe un trend ascendent şi mai ales că avem capacitatea, dacă suntem înţelepţi, dacă suntem harnici, dacă suntem aproape de oameni şi venim cu propuneri şi soluţii, care să vină în întâmpinarea rezolvării problemei oamenilor, cred că avem capacitatea să readucem Partidul Naţional Liberal în situaţia de a putea câştiga alegerile”.

Premiul de Excelenţă pentru Dr. Horaţiu Suciu

WhatsApp Image 2018-01-12 at 18.58.51

Preşedintele PNL Mureş,  Cristian Chirteş a înmânat primul Premiu de Excelenţă “Emil Dandea” chirurgului Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă şi Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş „în semn de distinsă apreciere pentru întreaga activitate profesională”. Această Distincţie de onoare, va fi un premiu anual de excelenţă, care va fi acordat unor personalităţi ale vieţii publice mureşene cu merite incontestabile în activitatea lor profesională. Acest premiu poartă numele unui om politic şi demnitar român, membru marcant al Partidului Naţional Liberal, primar în două mandate a Municipiului Târgu Mureş şi unul dintre iniţiatorii Târgu-Mureşului modern.
După primirea distincţiei, dr Horaţiu Suciu a declarat “Sunt extrem de emoţionat, nu ştiam de această surpriză. Sunt onorat să fiu primul dintr-o serie de persoane care vor primi acest premiu. Este pentru mine o mândrie, dar în acelaşi timp, o obligație de a continua activitatea mea. Vreau să o dedic tuturor celor prezenţi în această seară, fără de care tot ce am făcut, nu s-ar fi putut împlini.Vă transmit toată dragostea mea, ştiţi unde mă găsiţi, oricând gata să vindec o inimă bolnavă. Vreau să ştiţi că sunt în continuare alături de voi, atât la bine, dar mai ales la greu” a conchis doctorul Horaţiu Suciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*