Metoda accidentul face victime şi în rândul reghinenilor

„În ultimele două luni de zile ne-am confruntat cu o problemă prin care am înregistrat mai multe dosare penale de înşelăciune prin metoda accidentul. Îndeosebi sâmbăta şi duminica, există grupuri de persoane care apelează în mod special pe telefonul fix, dar şi pe mobil, sute de numere luate din cartea de telefoane de pe raza oraşului Reghin. Respectivii se prezintă ca fiind procuror prin care spune că fiul sau fiica lor a avut un accident în urma căruia au suferit leziuni grave ori au lovit o altă persoană care este în stare gravă şi că urmează să fie arestat/ă. După această poveste, în joc intră avocatul, care solicită o sumă de bani pentru ca fiul ori fiica să nu fie arestat” au spus reprezentanţii poliţiei la întâlnirea cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Reghin.
Organele de poliţie au dorit să aducă o informare şi să avertizeze reghinenii că pot cădea în capcana escrocilor. Există trei dosare penale prin care s-au dat mai multe sume de bani şi nu este vorba de sume infime, ci de sume care ajung chiar la 12.000 de euro. „Avem alte zeci de dosare penale de tentative, adică fapte care nu s-au consumat. În momentul în care răspunde acestei înşelăciuni, victima este rugată să îşi dea adresa, urmând ca la domiciliul lor să se prezinte o persoană pentru a ridica suma de bani cerută” au adăugat organele de ordine.
Suma de bani negociată ajunge să fie depusă de victimă într-un cont bancar menţionat de infractor sau este ridicată de un curier de la domiciliul victimei sau de la un loc de întâlnire stabilit anterior la telefon.
Este important ca lumea să ştie că în momentul în care sunt sunaţi şi li se solicită sume de bani, să nu răspundă acestor cerinţe pentru a nu cădea în capcană, să închidă telefonul şi să sune de urgenţă la 112.
Ţine minte: accidentele de circulaţie nu „se rezolvă” la telefon!
(C.R)

insel gabi(1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*