Cupa Călimani la ski de tură

A şasea ediţie a „Cupei Călimani” la ski de tură se va desfăşura la sfârşitul lunii ianuarie, mai precis sâmbătă, 27 ianuarie de la ora 10:00. Evenimentul este organizat de Asociaţia Salvamont Topliţa, în parteneriat cu Primăria Municipiului Topliţa şi Serviciul Public Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita. Organizatorii reuşesc să adune la start de fiecare dată, zeci de iubitori ai acestui sport de iarnă, atât amatori cât şi profesionişti.
Startul se va da de la Cabana Lomaş. Aşa cum ne-au obişnuit organizatorii, traseul va fi unul spectaculos şi provocator.

26195772_1821549537917100_2986382229955250629_n
În regulament este prevăzut faptul că „traseul pe care sa va desfăşura concursul este neamenajat şi neprotejat, în zonă montană, în condiţii de iarnă, în zone care pot să prezinte pericol de avalanşe, lovire sau căderi de pietre sau zăpadă, obstacole (arbori, crengi), alunecare necontrolată sau cădere în gol. Organizatorii prin măsurile luate, amenajarea pasajelor dificile, semnalizarea şi înlăturarea obstacolelor, alegerea unui traseu relativ sigur şi parcurgerea acestuia înaintea cursei, vor încerca să minimizeze aceste riscuri, dar ele nu vor putea fi excluse în totalitate. Toate acestea necesită din partea participantului, experienţă şi cunoştinţe specifice, cum ar fi: experienţa generală despre munte, pregătire fizică şi tehnică în ski de tură şi ski alpinism, abilitatea de a parcurge în siguranţă un traseu într-o zonă alpină în condiţii de iarnă, un bun simț al direcţiei în teren montan, chiar şi în condiţii de vreme rea şi vizibilitate redusă. Aceasta înseamnă că fiecare participant să fie capabil să folosească o hartă şi informaţiile despre trasee pentru a ajunge în siguranţă, să cunoască regulile de comportament în caz de pericol în zona montană, să dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere”.
Înscrierile se vor face on-line conform celor precizate pe site-ul http://concurs.lomas.ro. Validarea înscrierilor on-line, precum şi înscrierile direct la locul de desfăşurare a concursului au loc vineri 26 ianuarie, între orele 16.00 – 21.00 şi sâmbătă 27 ianuarie, de la 8.00 la 9.30. Pentru înscrişi şi validarea înscrierii on-line se va prezenta cartea de identitate, se va semna luarea la cunoştinţă a regulamentului şi declaraţia pe proprie răspundere în caz de accident, se va ridica numărul de concurs. Taxa de înscriere este de 50 de lei.
Categoriile de participare sunt: feminin: 14-18 ani, 19-35 ani, 35+ ani, iar la  masculin: 14-18 ani, 19-35 ani, 36-45 ani, 45+ ani.

(C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*