Chiherenii din nou în sprijinul Casei Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc

Sunt aproape 18 ani de când chiherenii continuă tradiţia ca an de an să vină în sprijinul casei „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc.

Maşinile cu ajutoare au pornit şi în acest început de an, din faţa sediului Primăriei din Chiheru de Jos cu destinaţia Odorheiu Secuiesc – Casa Sfântul Iosif, unde au dus produse agricole cum sunt cartofi, fasole, borcane cu murături şi zacuscă, gemuri, dar şi bani.
Ajunşi la destinaţie, au fost primiţi cu braţele deschise de sora Emilia.
„Cred că vin de 18 ani cei din comuna Chiheru de Jos şi ne ajută cum pot ei.. An de an, vin cu ajutoare, alimente și bani. Este un lucru extraordinar, simțim că nu suntem singuri, că Dumnezeu lucrează prin oameni şi El îi trimite aici. Puteau să facă altceva astăzi, dar totuși au decis să vină aici,  la Casa „Sfântul Iosif”, să ajute copiii, să ne ajute să mergem înainte. Le mulțumim din suflet și îi purtăm mereu în rugăciune și în gândurile noastre”. Cheltuielile pentru întreținerea casei sunt mari, dar niciodată nu ne-am plâns. Fiind casa lui Dumnezeu, El ne ajută! Punem facturile la picioarele Sfintei Fecioare și ea, ca Mamă, trimite oameni buni, astfel ca noi să putem merge mai departe”, a spus emoţionată, sora Emilia.
Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos, impresionat de ceea ce găseşte aici de fiecare dată când ajunge la Odorheiu Secuiesc, a declarat că „Gestul nostru de a ajuta cu ceea ce putem Casa Sfântul Iosif din Odorheiul Secuiesc care ocrotește copii cu o situația familiară precară și copii fără aparţinători, este o acţiune pe care am moștenit-o din mandatele anterioare ale primarului Emanoil Hurdugaci, pe care încercăm să o păstrăm. Aici, copiii  sunt crescuți şi educaţi foarte bine, în condiții de căldură sufletească, condiții materiale deosebite, condiții de trai foarte bune. Sunt copii de toate confesiunile, de toate naționalitățile, din toate zonele țării. Am fost extrem de impresionat anul trecut când am venit prima dată aici, de felul cum sunt îngrijiți copiii, de felul cum sunt educați. Ajutăm Casa Sfântul Iosif după puterile noastre, printr-o chetă, la care au participat mulți cetățeni din comună, cu produse și  bani. Rămânem la fel de bine impresionați de modul în care se ocupă măicuţele de educaţia copiilor pe care îi trimit la școală, la liceu, la facultate. Mi se pare cel mai mare lucru care îl poți face, să ai grijă de sufletele acestor micuţi și să-i duci la succes. Ei nu au nicio vină pentru locul unde s-au născut şi de lipsa de educație și condiții materiale. Iată că prin grija unor instituţii de acest fel, copiii au o șansă mare în viață”, a precizat Eremia Pop, primarul comunei Chiheru de Jos.
WhatsApp Image 2018-01-10 at 16.36.10(1)
Sora Ionela a pus bazele Congregaţiei “Inimi neprihănite”, care a luat fiinţă în anii 1950 la Ministerul de Interne la biserica catolică şi a fost 40 de ani în silenzio. “După Revoluție am primit în dar această casă, de la o fundație din Elveția, Basel Hilft. Sora Ionela s-a rugat vreme de 40 de ani, „Doamne, dă-ne o casă!”. Când a văzut această casă a spus: „Sfântă Fecioară, am cerut o casă cu doar câteva camere”, iar Casa „Sfântul Iosif” are în prezent 200. Așa a început activitatea aici la Casa „Sfântul Iosif” în urmă cu peste 20 de ani. La început am avut cinci copii, apoi 10, 50, iar în prezent avem 150 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Sunt de diferite etnii, de diferite religii, dar în fața lui Dumnezeu sunt toții copiii Sfintei Fecioare și a lui Iisus. Avem pe lângă cei 150 de copii şi 50 de studenți care studiază în cinci centre universitare. Activitatea noastră de zi cu zi este ca pe acești copii să-i scoatem din necazul, din nevoia de unde vin ei, și să-i facem oameni. Oameni care să aibă frică de Dumnezeu, care să aibă iubire, respect şi să fie fericiți, să-și facă o familie. Toți termină aici Liceul „Marin Preda”, toți își iau bacalaureatul, intră la facultate sau se angajează, apoi se căsătoresc, le facem nunți. Apoi când se  întorc aici, mereu spun: “soră, venim acasă”. Aceasta este viața lor de zi cu zi, cu rugăciune, cu studiu, cu munca de zi cu zi. Eu zic că sunt cei mai fericiți copii, iar ei îmi spun: “soră, aici avem cea mai frumoasă casă din lume” spune sora Emilia despre Casa “Sfântul Iosif”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*