Balul Însuraţilor la Reghin

Lume, lume! Iubitori de tradiţie şi de frumos! Petrecăreţi şi iubitori de folclor! Cel mai aşteptat eveniment de către cei care iubesc să îmbrace costumul popular – Balul Însuraţilor, își continuă tradiția!

În primul sfârșit de săptămână al lunii februarie, mai exact în zilele de 3 și 4 februarie, organizatorii celui mai mare bal de acest gen, familia Gliga, vă așteaptă să participați la cea de-a XI-a ediție a balului care a prins rădăcini puternice atât în ciclicitatea sa de a fi organizat, cât și în sufletul celor care poartă cu mândrie costumul popular autentic și își doresc să fie părtași la o nouă filă adăugată în istoria Balului Însuraților de la Reghin. Invitații vor fi întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, ca la mama acasă, dar și cu ceterași renumiți, care nu fac altceva decât să vă invite la joc și voie bună.
Pe parcursul anilor, gazdele evenimentului, familia lutierului Gliga Vasile Ghiorghe, au reușit să transforme Balul Însuraților în cel mai așteptat eveniment al fiecărui an, forfota oaspeților pentru alegerea ținutelor simțindu-se încă de la început de ianuarie. Pentru că fiecare își dorește să reprezinte zona în care își are rădăcinile cât mai bine, însurații caută în lada de zestre cele mai alese straie populare, astfel încât, la Balul Însuraților avem o adevărată paradă a portului popular, în care vedetele sunt chiar oaspeții participanți.
Ne aşteaptă două zile unde voia bună ne întâmpină chiar de la intrare, bucatele tradiţionale vor sta la loc de cinste şi cu siguranţă, surprizele nu vor lipsi nici în acest an.
Evenimentul se va desfăşura ca în fiecare an, în sala de evenimente a firmelor Gliga din Reghin, părtași fiind sutele de invitați din toate colțurile țării, dar și din străinătate, la ultimele ediții participând și oaspeți de peste hotare.
Aşadar, pregătiți-vă hainele de sărbătoare, îmbrăcaţi costumul popular şi de ce nu, faceţi înainte câţiva paşi de încălzire, pentru că vă aşteaptă două zile de cântec, joc şi voie bună!  Înscrieri se pot face la numărul de telefon: 0745.348.000. (C.R.)

Balul insuratilor 2018

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*