Adoptă un obiectiv turistic

Liceul „Lucian Blaga” participă cu două echipe la un concurs intitulat „Adoptă un obiectiv turistic”. „Este un proiect de reabilitare a obiectivelor turistice, sub forma unui concurs. Principalele modalităţi de departajare sunt informarea, mediatizarea, acivităţi de ecologizare, de cercetare, documentare şi inventivitatea. Totodată, prezentarea unor modalităţi inedite pentru reintroducerea acestor obiective în circuitul turistic” a precizat Szèkely Rozalia, profesor de istorie şi limba engleză.
De la secţia turism au preluat Castelul din Brâncoveneşti, iar elevii de la profilul filologie, se ocupă de Castelul din Gurghiu. Elevii au primit ideea concursului cu entuziasm, având în vedere că la finele concursului se poate câştiga o excursie în Bruxelles, în felul acesta fiind motivaţi să lucreze şi să se implice.
În ceea ce priveşte echipa care se ocupă de Castelul din Gurghiu este de menţionat faptul că elevii implicaţi încearcă să promoveze cât mai mult acest obiectiv turistic. „Realizările echipei din care fac parte, până acest moment, ţin de înfiinţarea unei pagini de facebook unde am postat informaţii utile despre Castelul din Gurghiu în opt limbi până acum. Intenţionăm să continuăm această traducere în cât mai multe limbi posibile. L-am rugat pe domnul profesor Denes Josef să ne povestească despre istoria castelului, deoarece dânsul a studiat acest castel mai amănunţit. Am realizat trei filmuleţe cu un cântec compus de noi, un dans de epocă şi un film despre Castelul de vânătoare din Gurghiu. Am mediatizat proiectul prin intermediul unui post de radio. Pe baza informaţiilor prezentate pe pagina de facebook vom organiza şi un concurs” a declarat eleva Coşkun Yasemin din clasa a X-a B, profil filologie, elevă implicată în proiect.
Cea de-a doua echipă a Liceului „Lucian Blaga” a adoptat Castelul Kemeny din Brâncoveneşti „Noi vrem să facem tot ce putem pentru a fi mai cunoscut pentru lume pentru că are o istorie bogată şi este un loc mirific şi ne-a atras stilul de construcţie complex. Avem şi noi o pagină de facebook unde postăm filmări, chiar am făcut un interviu cu proprietarul castelului şi am organizat un flashmob. O să facem şi curăţenie la castel” a declarat Görbea Bea clasa a XI-a E, profil turism.
Faza locală va avea loc la finele lunii ianuarie, când dintre cele trei echipe din Reghin va fi aleasă una singură, ce va merge mai departe la faza judeţeană, unde se vor clasa nouă echipe. Dintre acestea, una singură va reprezenta judeţul la faza naţională.  (C.R.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*