Federația Română de Dans Sportiv găzduiește ședința Prezidiului WDSF

Conducerea Federației Mondiale de Dans Sportiv (WDSF) se întâlnește în aceste zile la București pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă astăzi lumea dansului sportiv.

20180119_164031

Agenda abordează teme legate de competiții, arbitraj, etică, transparență, propuneri de modificări ale unor regulamente precum și aspecte organizatorice al WDSF și ale comisiilor federației.

Un procent important din timpul de dezbateri este dedicat jocurilor olimpice, cărora dansul sportiv a reușit să se alăture, prin introducerea Breakdance-ului în jocurile olimpice pentru tineret de la Buenos Aires din acest an.

Ședința Prezidiului WDSF are loc în perioada 20-21 ianuarie și, în paralel, au loc ședințe ale comisiilor WDSF.

Din acest for fac parte 15 persoane, reprezentanți ai federațiilor de dans sportiv din Statele Unite ale Americii, Australia, Japonia, Singapore, Marea Britanie, Elveția, Polonia, Danemarca, Finlanda, Serbia, Slovenia, Canada și România.

Membrii Prezidiului au ales Bucureștiul pentru cea mai importantă ședință, cea din luna ianuarie, în urma bunei colaborări cu vicepreședintele WDSF, președintele FRDS, Vasile Gliga.

Este o onoare pentru noi să fim gazda unui eveniment la cel mai înalt nivel. Faptul că board-ul WDSF a ales să se întâlnească la București dovedește încă o dată importanța și puterea României pe scena dansului sportiv. Rezultatele noastre din ultimii ani, care au propulsat dansatorii noștri pe cele mai înalte trepte ale podiumurilor europene și mondiale, îndreaptă din ce în ce mai mult atenția internațională asupra potențialului uriaș pe care țara noastră îl are. În aceste zile se vor lua decizii importante pentru viitorul dansului sportiv, care vor contura strategiile de dezvoltare pentru următorii ani,” a declarat vicepreședintele WDSF, Vasile Gliga.

Biroul de presă al FRDS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*