Acţiunea „Azi sunt profu’ tău de sport” demarează mâine la Reghin

Acțiunea „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” este parte din Caravana Junior Sport – proiect național, prima oprire Mureș, proiect inițiat și demarat de Asociația Junior Sport din august 2017. Partener principal al întregului proiect și implicit al acțiunii „AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!” este Consiliul Județean Mureș. Acțiunea este  susținută, de asemenea, de administrațiile locale din Reghin, Iernut, Luduș, Ungheni, Sărmașu, Deda, Rîciu, Batoș, Răstolița, Solovăstru, Rușii Munți, Suseni, Iclănzel, Ibănești și Voivodeni.

Concret, în cadrul acestei acțiuni, campionii mureșeni vor susține ora de educație fizică și sport cu elevii, iar la final le vor vorbi acestora despre frumusețea și importanța sportului și vor oferi, cu autografe, Revista Junior Sport Mureș, publicație editată de Asociația Junior Sport, care a fost tipărită în 8000 de exemplare și care are un cuprins editorial exclusiv dedicat sportului mureșean de odinioară și din prezent.

Prima oră de sport va avea loc miercuri, 17 ianuarie, de la ora 11.00. Primul profesor de sport de sport va fi Alin Romulus Păcurar, campion la lupte libere, care a obținut, de-a lungul carierei lui, numeroase distincții, cum ar fi: trei titluri de campion balcanic absolut, trei medalii la europenele de seniori, două medalii de bronz urmate de una de argint la Campionatele Mondiale de Tineret din 1985 din SUA. Alin Romulus Păcurar a obținut, la vârsta de 19 ani, titlul de cel mai bun practicant de lupte libere din Europa, la categoria 48 kg. Pentru toate meritele sale, Alin Romulus Păcurar este considerat cel mai titrat sportiv al Reghinului. Școala la care marele luptător va susține ora de educație fizică și sport și va oferi elevilor Revista Junior Sport este Școala gimnazială Alexandru Ceușianu din Reghin – clasa a V-a A, unde studiază chiar băiatul său, Victor Andrei Păcurar, de altfel continuatorul performanței sale în luptele libere. Pentru cei doar 11 ani ai săi, Victor Andrei a strâns în palmaresul său zeci de medalii. Talentul la sport iată că poate fi o frumoasă moștenire de familie.

Atât Revista Junior Sport Mureș, cât și acțiunea AZI SUNT PROFU’ TĂU DE SPORT!”, care va fi organizată, în numele Asociației Junior Sport, de către Asociația Sportul Pentru Toți Reghin, beneficiază de susținerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, a Inspectoratului Școlar Județean Mureș și a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*