Spitalul Clinic Județean Mureș primește un RMN nou

Potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul de Presă al PSD Mureş, Ministerul Sănătății implementează Proiectul privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar – Împrumut nr. 83620-RO, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD).

În cadrul acestui proiect vor fi achiziționate următoarele tipuri de echipamente de imagistică medicală: computer tomograf, echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică și sisteme de arhivare a imaginilor medicale (PACS), ce urmează a fi livrate și instalate în cursul anului 2018.

”Până acum, în județul Mureș, doar Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș dispunea de un asemenea echipament. Pacienții vor avea astfel posibilitatea de a beneficia de servicii moderne și în cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Prin acest echipament, Spitalul Județean își extinde competența în diagnosticare. Programul de guvernare al PSD, care prevede dotarea fiecărui spital județean care nu are computer tomograf sau RMN, este pus astfel în practică”, a declarat deputatul PSD Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților.

Semnarea contractelor în vederea dotării cu echipamente de imagistică medicală va avea loc marți, 9 ianuarie 2018, la sediul Guvernului României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*