Nu fiţi buni, doar de Crăciun!

O dată cu sărbătorile de iarnă, apare inevitabil stresul şi oboseala. De ce trebuie să fie aşa? De ce pentru câteva zile de fericire trebuie să ne dăm peste cap şi să devenim agitaţi? Sărbătorile de iarnă trebuie să aducă cu ele ceva magic. Trebuie să aducă fericire şi linişte. Aşa ar fi normal! Dar suntem atât de prinşi în alergătură, să facem casa lună, să punem bucate multe pe masă, (asta chiar dacă peste an, uneori, bate vântul prin frigider), încât uităm să facem ordine acolo unde este cel mai important: în sufletul şi mintea noastră.
„De Crăciun, fii mai bun!” auzim în jurul nostru. Dar de ce să dăm dovadă de compasiune doar în această perioadă? Înseamnă că peste an suntem tunete şi fulgere, aruncând şi împroşcând cu noroi, cu vorbe şi gesturi aiurea către cei de lângă noi!? Nu, nu-i normal să fie aşa! E anormal să fim binevoitori doar de sărbători! Că se fac multe fapte bune-n prag de Crăciun, nu-i asta o problemă, sunt chiar de felicitat! Problema-i să nu facem din generozitatea noastră un concurs, că doar nu suntem pe podium să defilăm cu pletele-n vânt, etalând care are agenda mai plină de lucruri măreţe îndeplinite de Crăciun. Nu ne scoate nimeni la careu, luându-ne la întrebări despe care a făcut mai multe fapte bune.
Da, spiritul Crăciunului este mai puternic în această perioadă, dar asta nu trebuie să ne facă să adunăm în noi tot binele de peste an, doar pentru o anumită perioadă, cea a Crăciunului.
Sunt sigură că reuşim şi peste an să le facem o vizită celor vârstnici aflaţi la casele de bătrâni, să le ducem într-o pungă, pe lângă ceva de-ale gurii, un zâmbet şi să le arătăm că sunt importanţi pentru noi. Fiecare bătrân contează şi are înţelepciunea lui, aşa că permite-i preţ de câteva minute să-ţi stea alături şi să-ţi împărtăşească din trăirile lui. Cu siguranţă putem să-i vizităm şi pe copiii din centrele de plasament, de la casele de copii şi să-i facem să se simtă speciali. Sunt singuri şi le e greu, iar tu-i poţi vizita pentru că ei se bucură de fiecare vizită!
Ba mai mult, nu faceţi fapte bune doar pentru publicitate şi pentru a vă face o imagine bună în faţa apropiaţilor. Nu faceţi aceste gesturi doar pentru a posta mai apoi capturi în imagini pe reţelele de socializare în dorinţa de a aduna like-uri. Dacă tot vreţi să dăruiţi, să ajutaţi, începeţi prin a dărui fără ca cei din jurul vostru să ştie, că faptele bune nu-s concursuri de popularitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*