„Reghinul respiră” – un proiect verde, de viitor

reghinul respiraUn grup de elevi de la liceele din municipiul Reghin, dar şi din Gurghiu, s-au implicat în organizarea unei acţiuni de voluntariat curajoase pentru care s-au înarmat cu puieţi, lopeţi şi multă dorinţă de a avea un oraş verde, curat şi aerisit.  Cu numele de ,,Reghinul Respiră” s-a dat startul unui adevărat maraton de plantat puieţi, având sprijinul Primăriei Municipiului Reghin şi al profesorilor celor trei licee din oraş, care au participat la această acţiune şi care au mobilizat un număr impresionant de elevi. Aproape 300 de liceeni  au spus da acestei iniţiative. Împreună au plantat puieţi în zona din apropierea Poliţiei Municipale. „Această activitate a luat naştere din dorinţa tinerilor reghineni de a se implica în dezvoltarea comunităţii în care trăiesc şi învaţă. A fi voluntar înseamnă a fi ancorat în realitatea comunităţii în care trăieşti şi a dărui din timpul tău şi energia ta, activităţilor care duc la îmbunătăţirea traiului în comunitatea ta. Vrem să dovedim că există o implicare din partea tinerilor în viaţa oraşului. Mesajul pe care am vrut noi să-l transmitem este faptul că există tineri implicaţi,cărora le pasă de oraşul lor şi care vor să contribuie la dezvoltarea acestuia. Este un proiect simbolic pentru municipiul Reghin, marchează un nou început pentru alte viitoare proiecte de voluntariat, care să implice şi tinerii din oraş” a declarat Tudor Pilcă, organizatorul acestei acţiuni.

Puieţii şi uneltele necesare plantării, au fost puse la dispoziţia voluntarilor, de către autorităţile locale, care nu au lipsit de la această acţiune. „Acţiunea aceasta este ca urmare a unui proiect pe care noi l-am avut în vară, e un proiect Erasmus Plus, la care noi am fost parteneri, autoritatea locală şi în care opt tineri din Reghin au participat. Pe lângă România, au mai participat alte trei ţări, Polonia, Slovacia şi Ungaria. A fost un proiect pe leadership de cum se pot implica mai mult tinerii în comunitate. Şi aşa a venit ideea acestui proiect, în urma unor cinci idei propuse. Colegii de la Zone Verzi au fost foarte încântaţi de această ideea şi au pus la dispoziţia voluntarilor puieţi din pepiniera noastră” a declarat Crina Slev, consilier personal al primarului municipiului Reghin, care a fost încântată de ideea elevilor şi a propus edilului, materializarea acestui proiect.

reghinul respira

Implicarea elevilor în astfel de acţiuni se dovedeşte una de bun augur , iar astfel aceştia se simt importanţi făcând parte integrantă din proiectele dezvoltării comunităţii. Elevii cred cu tărie în implicarea lor în acţiuni constructive pentru un viitor mai bun, iar sloganul după care aceştia se ghidează este : ,,Nu ajunge doar să visăm, trebuie să ne luptăm pentru un viitor mai verde”.

Acţiunea lor, dar şi întreaga muncă depusă, a fost răsplătită la final  cu un delicios gulaş.

 

Dora PATRON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*