Reghin – „CASA” dansului sportiv

Reghin - „CASA” dansului sportiv

Talentul şi rezultatele deosebite, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, au făcut ca dansul sportiv românesc să evolueze spectaculos în ultimii ani. Renumele şcolii de dans reghinene a depăşit graniţele ţării, astfel concursul naţional de dans sportiv, Cupa Mirona, organizat la Reghin, a ajuns în acest an la ediţia cu numărul XII şi a reunit peste 400 de dansatori, dornici să-şi prezinte evoluţia în faţa juriului riguros. Cupa Mirona este un concurs de referinţă în lumea dansului sportiv românesc şi se remarcă printr-un număr mare de concurenţi talentaţi şi specialişti ai domeniului. Cu această ocazie la Reghin se reunesc an de an, dansatori, arbitri, antrenori şi instructori de la cluburi din întreaga ţară. Ediţia a XII-a a adus în Oraşul Viorilor şi al dansului sportiv 30 de arbitri, antrenori şi instructori de la cluburi din întreaga ţară: Timişoara, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Piatra Neamţ, Bucureşti, Alba- lulia, Sibiu, Miercurea Ciuc, Satu-Mare, Oradea, Mediaş, Bacău, Iaşi, Reghin, Piatra-Neamţ, Bistriţa, Baia-Mare, Braşov, Dej, Sighetu-Marmaţiei, Reşiţa, Turda, Baia-Sprie, Teiuş. Concursul s-a desfăşurat pe 31 de categorii: pe diferite clase valorice, pe cele două secţiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble şi jive).  Vasile Gliga, preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv a mulţumit în discursul său de început tuturor participanţilor şi a oferit tot sprijinul în promovarea acestui sport „Performanţa te obligă la performanţă. Dacă spuneam de mult că aveam 8 din 10 campioni la Reghin în urmă cu 15 ani, astăzi acei campioni nasc campioni şi le mulţumesc tuturor celor care au venit cu perechea aici. Reghinul scrie istorie în dansul sportiv românesc. Faptul că reprezint România în forul mondial, mă obligă la corectitudine, la promovare şi în acelaşi timp să menţin Reghinul şi judeţul Mureş la acel nivel pe care îl cunoaşte întreaga ţară, de aceea , mulţumesc celor care ne ajută în organizare şi e o provocare pentru  Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu-Mureş pentru organizarea Campionatului Naţional la Târgu-Mureş în 2018. Ne vom preocupa ca cei care câştigă campionatele naţionale să ajungă şi pe podiumurile mondiale”.

Competiția a fost organizată de Clubul Sportiv „Dansul Viorilor”, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin, alături de Consiliul Județean Mureș, sub egida Federaţiei Române de Dans Sportiv, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Alexandru Cîmpeanu a luat parte la eveniment, pentru a simţi îndeaproape pulsul şi frumuseţea acestui sport „La Reghin toată lumea cântă şi dansează, consider că este cel mai bun loc de desfăşurare a unei astfel de competiţii, deoarece Reghinul nu numai că este Oraşul Viorilor, cred că putem spune că Reghinul este oraşul dansului sportiv. Am şi argumente, dansul sportiv îmbină foarte frumos muzica şi sportu. În Reghin avem singura şcoală cu program de dans sportiv din lume, iar pentru că sub conducerea unui reghinean, Federaţia Română de Dans Sportiv a ajuns pe podiumul internaţional din punct de vedere al cupelor şi diplomelor obţinute, întărește afirmația. Un alt argument important  este faptul că  Federaţia Română de Dans Sportiv este reprezentată în Federaţia Internaţională de Dans Sportiv, de un reghinean.”

De 15 ani loturile naţionale ale României la dans sportiv se pregătesc în cele cinci săli special amenajate în complexul de la Reghin, oraş devenit Centru Naţional de Excelenţă în dansul sportiv.

România se situează între primele ţări din lume ca număr de medalii obținute la dans sportiv

dans (6)

În cei 25 de ani, dansatorii noștri au făcut ca la Campionatele Mondiale şi Europene, imnul României să răsune de 10 ori, obţinând totodată numeroase medalii de argint şi bronz, în peste 100 de clasări în finale, confirmând astfel tendinţa permanent ascendentă a dansului sportiv românesc la nivel mondial.

Cupa Mirona, a reuşit şi în acest an să întărească renumele Reghinului, drept oraş al dansului sportiv.

Dora PATRON

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*