Reabilitarea Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș a primit undă verde!

Reabilitarea Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș a primit undă verde!

Contractul privind reabilitarea pistei Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș a fost semnat. Conducerea Consiliului Județean Mureș, prin persoana președintelui Peter Ferenc și administratorul PORR Construct SRL, Klaus Belckenwegner, au semnat documentele, la zece luni după ce activitatea de decolare/aterizare a fost suspendată din cauza defecțiunilor la pistă.

Întrucât licitația care avea ca obiect „RK suprafețe de mișcare și RESA (inclusiv instalații aferente) la Aeroportul Transilvania”, s-a realizat și nu a fost contestată, Asocierea PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL au fost desemnați câștigători, oferta depusă fiind de 53.535.999,28 lei (TVA inclus).

Lucrările de reabilitare, constând în reparația pistei de decolare-aterizare, refacerea căii de rulare, racordarea căii de rulare la pistă, refacerea platformei de îmbarcare-debarcare, refacerea drumului platformă, lucrări de marcare a suprafețelor de mișcare, lucrări de canalizare pluvială, separator de hidrocarburi, lucrări de balizaj și instalații electrice, precum și lucrări de terasamente, vor fi realizate în termen de 108 zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Reamintim că în 17 noiembrie 2016, conducerea Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș a anunțat că singurul operator low-cost care folosea regulat Aeroportul Transilvania, a decis să mute temporar cursele (23 de sosiri pe săptămână și 22 de plecări) la Aeroportul din Cluj Napoca, până când pista Aeroportului Transilvania din Târgu-Mureș nu va fi reabilitată.

Conducerea Consiliului Județean Mureș a precizat că există deja o serie de operatori aerieni care sunt interesați de Aeroportul din Târgu-Mureș.

 

Alexandra COTOI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*